Малта

Малтийските власти обявиха, че страната скоро ще разреши влизането на пътници, които са се възстановили от болестта COVID-19, както и на тези, които наскоро са направили PCR тест.

Досега на пътуващите беше разрешено влизане без ограничения в Малта само ако представят валиден сертификат за ваксинация. Въпреки това, след като взеха предвид настоящата ситуация с COVID-19, малтийските власти решиха да улеснят правилата си за влизане, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Официалният портал за пътуване на Малта Visit Malta обяснява, че от следващия понеделник, 11 април, на всички пътници, които притежават валиден резултат от PCR тест или сертификат за възстановяване, ще бъде разрешено влизане в страната при същите правила като ваксинираните лица.

„От понеделник, 11 април 2022 г., входящите туристи, пътуващи до Малта от страна в червения списък, ще бъдат допускани с отрицателен PCR тест (взет до 72 часа преди пристигането) или признат сертификат за възстановяване на Covid, който не може да бъде по-стари от 180 дни“, се казва в изявлението на Visit Malta.

Това означава, че всички лица, които не са били ваксинирани срещу вируса, скоро ще могат да влязат в Малта без ограничения за всякакви цели, стига да имат отрицателен PCR тест, направен в рамките на 72 часа преди пристигането, или сертификат за възстановяване.

По отношение на валидността на удостоверенията за възстановяване властите обясниха, че документът се приема при влизане само ако докаже, че притежателят е дал положителна проба за вируса през последните 180 дни.

Освен че реши да облекчи правилата за влизане за пристигащи пътници, Малта ще премахне и някои от вътрешните си ограничения за COVID-19. От 10 април пътниците и гражданите на Малта вече няма да се изисква да представят валиден сертификат за ваксинация при достъп до различни събития.

Решението на Малта да облекчи правилата си за влизане и националните ограничения следва ниските нива на заразяване в страната и подобряването на ситуацията с COVID-19.

Според Световната здравна организация (СЗО) Малта е регистрирала 4497 ​​нови случая на инфекция с COVID-19 през последните седем дни.

Що се отнася до нивата на ваксинация, данните на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) показват, че Малта е приложила общо 1 203 898 дози ваксина до момента. Това означава, че към 5 април 94,0% от цялото възрастно население в Малта е завършило първична ваксинация, а други 79,4% са получили допълнителна доза ваксина.

Източник Schengen Visa Info

Малта ще разреши влизане на възстановени и тествани пътници от 11 април

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)