Малта

От днес, 6 юни, децата под 12-годишна възраст вече няма да са длъжни да показват отрицателен резултат от теста за COVID-19 при влизане в Малта.

Такова съобщение направи малтийския официален туристически портал Visit Malta. Уебсайтът отбелязва, че на всички лица под 12 години вече ще бъде разрешено влизане без ограничения, независимо от страната им на произход, съобщава SchengenVisaInfo.

„Деца под 12-годишна възраст вече няма да се изисква да представят отрицателен резултат от PCR теста, преди да пътуват до Малта“, се казва в изявлението на Visit Malta.

Освен премахването на изискването за тестване за непълнолетни, Малта вече смекчи някои от правилата си за влизане и за останалите пътници. Независимо от това, всеки над 12 години все още остава обект на изискването за представяне на един от пропуските за COVID.

По-рано през май малтийските власти заявиха, че страната вече няма да налага правила за влизане въз основа на страната на произход, от която човек пътува. Вместо това влизането в Малта вече зависи от имунитета на пътника.

Това означава, че всички пътуващи на възраст над 12 години трябва да представят сертификат за ваксинация, възстановяване или тест при пристигането си в Малта, за да избегнат допълнителни ограничения.

„От 6 юни 2022 г. на лица на възраст 12 и повече години е разрешено да пътуват до Малта, без да са под карантина в съответствие със стандартите за валидност на сертификатите за ваксина, сертификатите за възстановяване и сертификатите за тестове с цел пътуване до Малта​ и подлежат на до предоставянето на доказателство за един от следните три документа: доказателство за ваксинация, доказателство за възстановяване или сертификат за тест“, отбелязва малтийското правителство.

Правителството обяснява, че тези, които не представят един от необходимите сертификати, ще бъдат подложени на десетдневна карантина, която може да бъде намалена до седем дни, ако на този ден бъде предоставен отрицателен резултат от теста.

Решението на малтийските власти да улеснят някои от правилата за влизане следва високите нива на ваксиниране. Европейският център за превенция и контрол на заболяванията показва, че Малта е приложила общо 1 211 066 дози ваксина срещу COVID-19 към 2 юни.

Освен това същото разкрива, че 93,8% от цялото възрастно население в Малта е завършило първична ваксинация, а други 80,4% от населението вече е получило повторна ваксина.

По-рано SchengenVisaInfo съобщи, че тази година Малта очаква 1,8 милиона пристигания на туристи. От Министерството на туризма на Малта заявиха, че страната има за цел да привлече толкова голям брой туристи сега, когато ограниченията за COVID-19 са облекчени в страната и по-нататък в света.

Източник SchengenVisaInfo

Малта премахва изискванията за тестове за деца до 12 г. от днес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)