Малта

Властите на Малта обявиха, че страната е решила допълнително да облекчи ограниченията си за COVID-19.

Малтийския официален туристически портал Visit Malta разкри, че от днес, 9 май, Малта вече няма да класифицира другите страни като червени или тъмночервени.

Това означава, че всички пристигащи пътници, независимо от страната на произход, вече няма да се нуждаят от разрешение преди пътуването от началника на общественото здравеопазване, съобщава SchengenVisaInfo.com.

„От понеделник, 9 май 2022 г., ограниченията на COVID-19, свързани с пътуванията, отново ще бъдат облекчени, тъй като страните вече няма да бъдат класифицирани като червени или тъмночервени. Това също означава, че вече няма да е необходима необходимост от разрешение преди пътуване от началника на общественото здравеопазване от страни, които досега са в тъмночервения списък“, се казва в изявлението на Visit Malta.

Малтийските власти заявиха, че от 9 май пътуването до страната ще зависи от имунитета на дадено лице, което означава, че всички пътуващи трябва да представят сертификат за ваксинация, възстановяване или тест, за да им бъде разрешено влизане в Малта, без да се налага да следват всякакви допълнителни правила.

Изискването за представяне на един от посочените по-горе сертификати се отнася за всички пътуващи на възраст над шест години.

Малта прилага същия период на валидност за пропуските за COVID като другите страни от ЕС. Сертификатът за ваксинация се признава само ако доказва, че притежателят е завършил първична ваксинация през последните 270 дни или ако притежателят е получил повторна ваксина.

От друга страна, пропуските за възстановяване се приемат само ако те показват, че притежателят се е възстановил от COVID-19 през последните 180 дни.

Що се отнася до теста за COVID, малтийските власти обясняват, че страната приема както бързи антигенни, така и PCR тестове. Бързият тест за антиген трябва да се направи в рамките на 24 часа преди пристигането в Малта, докато PCR тестът трябва да се направи в рамките на 72 часа преди пристигането в Малта.

Малта вече улесни някои други ограничения за COVID-19. От 2 май пътниците могат да влизат в Малта, без да се налага да попълват формуляра за търсене на пътници.

Освен това в Малта отпадна изискването за маски. Пътуващите вече не са длъжни да носят маска за лице, когато влизат на различни обществени места и събития.

Решението на Малта да облекчи ограниченията си за COVID-19 следва ниските нива на заразяване. Данните на Световната здравна организация (СЗО) показват, че Малта е регистрирала 1048 нови случая на инфекция през последните седем дни.

По отношение на нивата на ваксинация, ECDC разкрива, че 93,8% от цялото възрастно население в Малта е завършило първична ваксинация към 5 май.

Източник SchengenVisaInfo

Малта допълнително облекчава своите ограничения за пътуване, свързани с COVID-19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)