Германия

Германия – властите решиха да засилят мерките за защита срещу пандемията от коронавирус през есента и зимата. Именно през този период се очаква нарастване на заболеваемостта в света.

Новите правила ще са в сила от 1 октомври до 7 април. Те изискват задължителното използване на маски тип N95 при пътуване на дълги разстояния с влак, автобус и самолет. Подобни мерки ще важат и за посетителите на старчески домове, болници и други институции, където се намират уязвими хора.

В същото време всички 16 германски провинции ще могат да установят свои местни правила в зависимост от разпространението на вируса на техните територии. Така местните власти самостоятелно ще вземат решение за масковия режим в градския транспорт, училищата (за ученици от пети клас и нагоре) и по време на масови прояви в затворени пространства. При повишаване на заболеваемостта може да се ограничи броят на хората на публични събития, както и да се въведе задължително тестване.

Правосъдният министър обаче отбеляза, че тази година няма да има карантина и затваряне на училища, независимо от развитието на пандемията.

Източник PlanetOfHotels

Германия засилва мерките срещу COVID-19 през есента и зимата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)