Германия

Пътуващите от всички страни, независимо дали са граждани на ЕС или на трети страни, вече могат да влизат в Германия без ограничения, тъй като последната вече е премахнала всичките си правила за влизане в COVID-19.

Германското федерално външно министерство обяви миналата седмица, че от 11 юни всички ограничения за влизане на COVID-19, наложени за спиране на разпространението на вируса, ще бъдат временно премахнати, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Освен това същият посочи, че влизането в Германия ще бъде разрешено за всякакви цели.

„От събота, 11 юни 2022 г., всички ограничения за влизане на COVID-19 в Германия ще бъдат временно премахнати. От тази дата влизането в Германия отново ще бъде разрешено за всякакви пътувания (включително туризъм и посещения)“, се казва в изявлението на Федералното външно министерство.

Това означава, че пътниците от цял ​​свят вече могат да влизат в Германия, без да се изисква да представят валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест при пристигането си, независимо от причината за тяхното пътуване.

Въпреки че страната реши да отмени правилата си за влизане за всички пътници, беше подчертано, че пътуващите от Китайската народна република все още трябва да предоставят съществена причина за влизането си в Германия поради липсата на споразумение за реципрочност между двете държави.

„Лицата, пребиваващи в Китайската народна република, все още се нуждаят от важна причина да влязат в Германия (поради реципрочност)“, заяви Федералното министерство на външните работи.

Смята се, че германските власти са решили да премахнат правилата за влизане на COVID, след като са взели предвид високите нива на ваксиниране в страната и по-нататък в света, както и ниските нива на заразяване.

Европейският център за превенция и контрол на заболяванията показва, че Германия е приложила общо 175 005 497 дози ваксина срещу COVID-19 към 7 юни. Същото разкрива, че 92,9% от цялото възрастно население е завършило първична ваксинация, а други 71,5% от населението е получило допълнителна доза ваксина.

Що се отнася до степента на заразяване, Световната здравна организация показва, че Германия е регистрирала 393 189 нови случая на инфекция през последните седем дни.

Освен в Германия, пътниците могат да влизат и в няколко други страни от ЕС/ЕИП без ограничения. Списъкът на страните, отпаднали всичките си правила за влизане, включва Австрия, Белгия, България, Чехия, Хърватия, Кипър, Дания, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Норвегия, Полша, Румъния, Словения, Швеция и Швейцария.

Източник SchengenVisaInfo

Германия вдига правилата за влизане в страната за всички пътуващи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)