Дания

Считано от 01 февруари 2022 г., Дания облекчава режима за влизане в страната за чужди граждани, както следва:
• Лица с валиден сертификат за одобрена от ЕС/СЗО ваксина или за преболедуване могат да влизат в Дания без ограничения, независимо откъде пристигат.
• Лица, пътуващи от страна в ЕС/Шенген, които нямат сертификат за ваксина/преболедуване, са задължени да се тестват до 24 часа след пристигане в Дания, освен ако не покажат резултат от предварително направен PCR (валиден до 72 ч.) или бърз антигенен тест (валиден до 48 ч.). Лицата, които желаят да се тестват в Дания, могат да го направят безплатно в тестов център по избор след регистрация на сайта covidresults.dk. Деца до 15-годишна възраст са освободени от условието за тестване.
• Лица, пътуващи от страни извън ЕС/Шенген, които нямат сертификат за ваксина/преболедуване, трябва да проверят дали страната им е категоризирана като рискова или високорискова. Лицата, пристигащи от рискови страни, са длъжни да се тестват до 24 часа след пристигане в Дания. Лицата, пристигащи от високорискови страни, са длъжни да се тестват и самоизолират. Списъкът с рискови и високорискови страни е в процес на обновяване, актуална информация може да бъде намерена на английски тук.

Източник МВнР

Нови ограничителни мерки за влизане в Кралство Дания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)