Кипър

Гражданите от други страни вече няма да бъдат обект на ограничения за пътуване, когато планират да влязат в Кипър, след като правителството обяви, че ще премахне тези мерки на 18 април.

Освен това, според властите в Кипър, от 11 април страната ще премахне и някои други ограничения, наложени заради коронавируса, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Такива нови промени са въведени като част от усилията на страната да облекчи процеса на пътуване и постепенно да се върне към нормалния живот.

Според Министерството на транспорта, съобщенията и строителството на страната, категоризирането на други държави, като се вземе предвид тяхната епидемиологична ситуация, също ще бъде премахнато, докато пътниците вече няма да трябва да притежават CyprusFlightPass.

Властите в Кипър продължават да категоризират други страни в специфични групи като зелени, червени и сиви категории, като вземат предвид епидемиологичната ситуация в тях.

Наскоро властите в Кипър обявиха, че са облекчили правилата за влизане за пристигащи от Армения и Колумбия, след като и двете страни бяха добавени към зеления списък, който се състои от държави, считани за епидемиологично безопасни по отношение на инфекцията с COVID-19. Категоризацията на държавите обаче скоро ще бъде премахната.

От 18 април всички лица, които са завършили имунизационния си процес срещу вируса, ще могат да влязат в страната, без да са задължени първо да се подлагат на процеса на тестване за COVID-19. В същото време от неваксинираните пътници ще се изисква само да представят отрицателен резултат от бързия тест за антиген COVID-19, не по-стар от 24 часа, или резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа.

Властите в Кипър също изясниха, че децата под 12-годишна възраст ще бъдат освободени от всички проверки за коронавирус.

Здравният министър Михалис Хадипантелас подчерта, че от 11 април хората също ще бъдат освободени от изискването да носят маска за лице на открито. В същото време SafePass ще е необходим само за здравни работници, както и за хора, влизащи в здравни заведения, старчески домове и медицински центрове.

Властите в Кипър обявиха, че няма да се изисква SafePass /Европейски цифров сертификат/ за лицата, които планират да влязат в търговски центрове, музеи, обществени помещения или пазари и фестивали на открито. Той обаче ще е необходим за хората, които планират да влязат в ресторанти.

Според данните, предоставени от Световната здравна организация (СЗО), Кипър е регистрирал общо 449 715 случая на инфекция с COVID-19 от началото на пандемията. От тях общо 950 души са починали през същия период.

Източник Schengen Visa Info

Кипър ще облекчи ограниченията за пътуване от 18 април

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)