Кипър

Кипър премахма изискването за носене на предпазна маска в затворени помещения, с изключение на рисковите зони като болници, градски транспорт и аптеки.

Решението беше обявено от кипърския здравен министър Михалис Хадийпантела, който посочи подобрената епидемиологична ситуация като основен фактор за новината, съобщава SchengenVisaInfo.com.

„Препоръчително е хората, принадлежащи към уязвимите групи и хората, взаимодействащи с хора с висок риск, да носят своите маски“, съобщават местните кипърски медии, напомняйки на гражданите да бъдат внимателни.

Освен това от 31 август ресторантите, нощните клубове, стадионите, църквите и казината ще могат да използват пълния си капацитет, което означава, че няма ограничение за броя на хората, на които е разрешено да споделят такова пространство.

Задължителните бързи тестове също бяха премахнати, но правителството раздаде безплатен пакет с пет теста за самотест на всички ученици от началното и предучилищното училище, когато се върнат в клас през септември.

„След три години сме в състояние да преминем към значителни облекчения на настоящите мерки, тъй като епидемиологичните данни показват значително подобрение у нас. Ще продължим да повишаваме осведомеността за необходимостта от спазване на мерките за защита и ползите от ваксинацията срещу COVID-19, наред с други неща“ , каза министърът.

Въпреки че изискването за задължителни тестове отпадна, всички ученици и училищен персонал са длъжни да се подложат на самотест, преди да отбележат завръщането си в училище. Освен това ще се препоръчва седмичен бърз или самотест за всички, независимо дали са напълно, частично или неваксинирани.

Здравният министър обеща, че националният план за действие ще остане в полза на опазването на общественото здраве, като същевременно запази отвореността и устойчивостта на икономиката и обществото.

Според данни на Световната здравна организация (СЗО) общият брой на регистрираните случаи в Кипър от началото на пандемията е 576 278, като 2154 от тях са докладвани през последните седем дни. Освен това смъртните случаи са 1168 – 16 от които са отчетени през последната седмица.

Докато броят на инфекциите е намалял, общите дози ваксини, приложени на 100 души от населението, са достигнали 204,6, а броят на хората с последна доза първична серия на 100 души от населението е 73,81.

Новите мерки показват, че Кипър е напълно отворен за туристи и както разкри министърът на туризма Саввас Пердиос, страната вече е достигнала 80 процента от нивата си преди пандемията в туризма, приемайки близо четири милиона туристи към юли.

Източник SchengenVisaInfo.com

Кипър премахва изискванията за тестване и носене на маски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)