Кипър

Изискването за маски ще престане да се прилага за закрити и затворени пространства в Кипър, разкриха властите.

Според прессъобщение, издадено от Министерството на здравеопазването, от 1 юни гражданите са освободени от изискването за носене на защитна маска в затворени пространства с изключение на болниците, където посетителите ще продължат да носят маска, за да влязат в тях.

Освен това ще бъде възможно посещение на домове за възрастни хора, затворени структури на уязвими групи, здравни заведения или влизане в обществен транспорт, при условие че лицето е с маска за лице срещу COVID-19.

От следващия месец ще бъдат разрешени посещения на пациенти в държавни и частни болници за двама души на ден след представяне на бърз или PCR тест, извършен през последните 48 часа.

„През последните няколко седмици се наблюдава устойчива тенденция по всички епидемиологични показатели и по-нататъшно намаляване на броя на хоспитализираните лица, което повдига необходимостта от преразглеждане и актуализиране на защитните мерки за ограничаване на COVID-19, целящи повишаване на индивидуалната отговорност. и информираност сред гражданите за спазване на мерките за лична защита“, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Страната премахна няколко ограничения, наложени поради COVID-19 през април, преди летния сезон, по време на който се очаква туризмът да се възстанови от двегодишната малка или никаква активност.

По-конкретно, от 18 април пътниците могат да влизат в Кипър, без да се налага да представят Cyprus Flight Pass или формуляр за локализиране на пътници, който преди това се считаше за основен документ за пътуване.

В същото време категоризирането на пътуващите въз основа на епидемиологичната ситуация в техните страни е премахнато, което означава, че пътуващите ще бъдат обект на изисквания въз основа на техния ваксинационен статус.

Данните на Световната здравна организация (СЗО) показват, че броят на положителните случаи на COVID-19 в Кипър е бил 2103 през последните седем дни, докато са съобщени шест смъртни случая, свързани с вируса. Същият източник показва, че от началото на пандемията в Кипър са регистрирани 488 189 случая на инфекция и 1 057 смъртни случая.

Коефициентите на ваксиниране в Кипър са сравнително добри, тъй като делът на населението с първичен курс на ваксинация достигна 73,7 процента – около един процент повече от кумулативното усвояване на ваксини сред общото население в страните от ЕС. В допълнение, 51,7% от населението на Кипър е получило повторна инжекция.

Източник SchengenVisaInfo

Кипър премахва изискването за маски в закрити помещения от 1 юни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)