Кипър

Кипърските власти премахнаха изискването за представяне на Cyprus Flight Pass – кипърската версия на формуляра за локализация на пътници от 18 април.

Според прессъобщение, разпространено от Министерството на туризма, категоризацията на държавите, която определя правилата за влизане на пътуващите в зависимост от държавата им на произход, е премахната. Това означава, че всички пътуващи, ако са напълно ваксинирани срещу вируса, ще имат право да посетят Кипър, съобщава SchengenVisaInfo.com.

„От 18 април 2022 г. Кипър вече не изисква попълването на формуляр за локация на пътници (Cyprus Flight Pass) за влизане в страната. Освен това премахва категоризацията по държави и повечето свързани с пътуването COVID протоколи“, се казва в прессъобщението.

От друга страна, неваксинираните пътници ще могат да влязат на острова, като представят отрицателен резултат от PCR тест за COVID-19, извършен 72 часа преди пристигането или тест за антиген не по-стар от 24 часа преди пътуването.

Освен това министърът на здравеопазването Михалис Хадипантелас посочи, че от 11 април вече няма да се изисква хората да носят маска за лице на открито, докато SafePass ще е необходим само за здравните работници, както и за хората, влизащи в здравни заведения, домове за стари хора и медицински центрове.

От друга страна, остава изискването за SafePass за лица, които влизат в търговски центрове, музеи, обществени помещения или пазари и фестивали на открито. Въпреки това хората, които влизат в ресторанти, също трябва да представят SafePass.

Новите промени в законодателството дойдоха като страхотна новина за кипърския туризъм, тъй като се очакваше страната да претърпи значителен спад в пристигащите, особено поради войната в Украйна, която остави украинците и руснаците неспособни да пътуват до дестинацията поради извънредни обстоятелства и санкции, наложени на Русия.

Освен това руснаците представляват третият пазар за туризъм през февруари с 5732 пристигания, което представлява осем процента от общия брой пристигащи.

Кипърското вътрешно министерство по-рано разкри, че броят на посетителите през първите два месеца на годината е достигнал около 60 на сто от нивата преди пандемията, когато са регистрирани 191 214 пристигания.

По-конкретно, 71 921 туристи са посетили Кипър до февруари, което е ръст от 1325 процента в сравнение с предходната година, когато са регистрирани само 5 047 пристигания.

Според данните, предоставени от Световната здравна организация (СЗО), Кипър е регистрирал общо 462 783 случая на инфекция с COVID-19 от началото на пандемията. За разлика от тях, общо 984 души са починали през същия период.

Източник SchengenVisaInfo.com

Кипър премахна изискването за формуляр за пътуване и някои други ограничения за COVID-19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)