Чехия

Чешките власти въвеждат нови условия за влизане на неваксинирани граждани, пристигащи от държави с висок или много висок риск от заразяване с  COVID-19. Към момента България е в групата от държави с висок риск.  

Неваксинираните граждани, пристигащи от България, следва да представят отрицателен PCR тест, направен най-много 72 часа преди пътуването, като отпада възможността за влизане в страната с бърз антигенен тест. Те ще трябва да си направят и втори PCR тест между 5-ия и 7-ия ден след пристигането си. 

Не се прилагат каквито и да е ограничителни мерки за деца под 12 години, както и за ваксинирани граждани, притежаващи сертификат за ваксинация.
Всички пристигащи от България следва да попълнят предварително електронен формуляр на пътуващия (Passenger Locator Form – PLF) и да го представят при поискване на граничния пункт.

При транзитно преминаване през територията на  Чешката република до 12 часа няма изискване за предварителна регистрация преди пътуването, нито за представяне PCR тест преди или след влизане в страната.

Можете подробно да се запознаете с актуалните изисквания за влизане в Чешката република и изключенията от тях на следния интернет сайт

Източник МВнР

Нови правила за влизане в Чехия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)