Франция

От днес, 1 август, всички пътници ще могат да влизат във Франция, без да се налага да следват каквито и да било правила за влизане, свързани с COVID, тъй като страната реши да премахне всичките си ограничения.

Решението за вдигане на ограниченията за влизане заради COVID беше обявено от френското вътрешно министерство, съобщава SchengenVisaInfo.com .

Според министерството всички пътуващи, независимо от страната на произход, вече няма да се изисква да представят сертификат за ваксинация, преболедували или тест при пристигането си.

Освен това те ще могат да влизат във Франция за всякакви цели, без да е необходимо да предоставят убедителна причина, за да обосноват необходимостта от влизане на територията на Франция.

„Изправени пред новата фаза на пандемията, системата за здравен контрол на границата се премахва в съответствие със закона, с което се слага край на извънредните режими, създадени за борба с епидемията, свързана с covid-19. В резултат на това от 1 август 2022 г. правилата, прилагани преди това за пътуващите във Франция, вече не се прилагат“, се казва в съобщението на министерството.

Освен горепосоченото министерството посочи, че пристигащите пътници вече няма да трябва да представят клетвена декларация за незаразеност и ангажимент за преминаване на тест или преглед при пристигането си.

Въпреки че френското правителство реши да премахне всички свои COVID ограничения за международни пътници, властите подчертаха, че страната може да въведе отново мерките, ако вирусът представлява сериозна заплаха за здравето.

„В съответствие със закона, правителството все пак запазва до 31 януари 2023 г. възможността за активиране на мерки за „аварийна спирачка“ за максимален период от два месеца, след консултация с Върховния здравен орган в случай на поява и разпространение на нов вариант на covid-19, който вероятно представлява сериозна заплаха за здравето или, в отвъдморските територии, в случай на риск от насищане на здравната система“, добави министерството.

Смята се, че Франция е решила да отмени правилата си, след като е взела предвид заразата и нивата на ваксиниране. Световната здравна организация показва, че Франция е регистрирала 387 491 нови случая на инфекция през последните седем дни.

Що се отнася до нивата на ваксиниране, Европейският център за превенция и контрол на заболяванията показва, че 92,0 процента от цялото възрастно население във Франция е завършило първичната ваксинация, а други 74,1 процента са получили първата бустерна ваксина.

Освен Франция, други 26 страни от ЕС/ЕИП също вече са премахнали всичките си правила за влизане. списъкът на страните, които позволяват влизане без ограничения на всички пътници, включва Австрия, Белгия, България, Чехия, Хърватия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Франция, Гърция, Германия, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва, Малта, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Швеция и Швейцария.

От друга страна, Холандия и Испания все още продължават да поддържат правилата си за влизане в сила.

Източник SchengenVisaInfo.com

Франция вдига ограниченията за влизане за всички пътуващи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)