Франция

Считано от полунощ на 18.07.2021 г. пристигащите от Великобритания, Испания, Португалия, Нидерландия, Гърция и Кипър, които не са ваксинирани, трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест, направен в последните 24 часа преди отпътуването, а не както досега в последните 72 часа или 48 часа /за пристигащите от Великобритания/.

Увеличава се възрастта, до която пристигащите във Франция са освободени от изискването за представяне на тест за covid-19 – такъв ще бъде необходим за лицата над 12-годишна възраст, а не както досега за лицата над 11-годишна възраст.

Променят се също така правилата, при които ще се счита, че е налице завършена ваксинационна схема. За такава ще се счита поставянето на две дози от ваксините Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield и изтичане на 7-дневен срок след поставянето на втората доза на ваксината, а не както досега 14-дневен срок след втората поставена ваксина.

За ваксината с една доза Janssen е необходимо да изминат 28 дни след поставената ваксина, за да се счита, че е налице завършена ваксинационна схема. 

Припомняме, че за влизане във Франция от страните от оранжева зона /включително Великобритания/ и от червена зона е необходимо да са налице и императивни причини за пътуването, посочени на следната интернет страница https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage

Източник МВнР

Нови правила за влизане на неваксинирани лица във Франция от Великобритания, Испания, Португалия, Нидерландия, Гърция и Кипър, считано от полунощ на 18.07.2021 г.
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)