Словения

Считано от 19 февруари 2022 г. наложените поради Ковид-19 ограничения при влизане на територията на Словения вече са следните:

• Отпада изискването да бъде представен на границата сертификат за преболедуване/ ваксиниране/тестиране за Ковид-19 (така нар. правило РСR);
• Пътниците вече няма да бъдат поставяни под домашна карантина.
• Препоръчва при планиране на пътуване в чужбина да бъде наблюдавана епидемиологичната ситуация по предвидения маршрут, да бъдат проверени изискванията за влизане в страната, която е крайна дестинация на пътуването и да бъдат взети предвид решенията на местните власти.

След завръщане в Словения е необходимо спазването на препоръките на Националния институт по обществено здраве (NIJZ) и другите мерки, приложими по време на епидемията. Чужденците, които влизат на територията на Словения, трябва да спазват разпоредбите, които временно ограничават събирането на хора с цел предотвратяване на заразяването с Ковид-19 в страната.

Туристическите обекти за настаняване (хотели и пр.) в Словения са отворени. За повече информация вижте „Мерки за ограничаване на разпространението на инфекции с Ковид-19“. 

Отворени за международен въздушен трафик, който се осъществява в рамките на ЕС и Шенгенското пространство, са летище Йоже Пучник – Любляна, летище Едвард Русян – Марибор и Порторож.

Източник МВнР

Словения премахва ограниченията за влизане в страната
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)