Словения

Правителството на Словения отмени вчерашното си решение за задължително представяне на медицински документи за преминаването на транзит през страната, което трябваше да влезне в сила от 15.07.2021 г. 

Остава валиден досегашният регламент, касаещ двете изключения (транзит и международен транспорт) до 15 август 2021 г. включително.

Двете нови изключения касаят следните категории чужди граждани /могат да преминават без документ за Covid-19/:

  • лица, командировани да изпълняват задачи в международния транспорт или се връщат от такива задачи, които доказват това по време на преминаване на границата посредством Сертификат за международни транспортни работници или документ, че са изпратени от техния работодател;
  • лица, които преминават през територията на Словения и излизат от Словения във възможно най-кратък срок или в рамките на 12 часа след влизането.

Останалите категории лица, които планират пребиваване в Словения за повече от 12 часа, следва да представят един от следните документи за Covid-19 

Лице, което претендира за някое от изключенията, трябва да предостави на полицията доказателства за съществуването на изключенията.

Целта на разширяването на тези изключения е да даде възможност на лицата, които работят в международен транспорт и на хората в транзит да се подготвят за новите единни условия за влизане в Словения.

Официалната страница на словенското правителство, където е публикувана промяната на съответната наредба

https://www.gov.si/en/news/2021-07-14-vaccinated-tested-recovered-rule-not-required-for-transit-and-international-transport-until-15-august-2021/

Източник МВнР

Отпадане на предварително обявените изисквания за транзит през Р Словения, касаещи и международните превозвачи
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)