Македония

Считано от 28. 04. 2021 г. до 15.05.21 г., забраната за движение на населението и на обществения транспорт на цялата територия на РСМ вместо от 20: 00 ч. (местно време) ще важи от 21: 00 ч. до 05: 00 ч. на следващия ден. Изключение от забраната са вечерните часове между 01 и 02. 05. 2021 г. (религиозния празник Великден) и за вечерта между 13 и 14. 05. 2021 г. (религиозния празник Рамазан байрям).
От 28. 04. 2021 г. всички заведения за обществено хранене ще могат да работят само в откритите си части или тераси до 20: 30 ч. (местно време), след което ще бъдат затворени за посетители. Агенциите за организиране на събития (сватби, рождени дни и др.) ще могат да реализират своята дейност само като ресторанти на открито и на тераси, а забраната за организиране на сватби, рождени дни и др. остава в сила. Изключение от горното са заведенията за обществено хранене на международните летища, както и в хотелите, мотелите, хостелите и пансионите за лицата, които са техни клиенти. В съответствие с горните изключения ще се прилагат адаптираните протоколи за отваряне и работа на кафенетата.
Остава в сила забраната за работа на тренировъчните зали, фитнес клубовете, спортните зали на закрито, като тяхната дейност може да се извършва на открито.

Източник МВнР

Промяна в режима за движение на територията на Република Северна Македония

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)