Пътуващите от всички държави, независимо дали са граждани на държава от ЕС или извън ЕС, вече не са задължени да следват правилата за влизане в COVID, когато влизат в Португалия, тъй като последната премахна всичките си ограничения.

Новината за премахването на правилата за влизане беше съобщена от официалния туристически портал на Португалия Visit Portugal.

Visit Portugal заяви, че всички пристигащи пътници вече не са задължени да представят сертификат за ваксинация, възстановяване или тест при пристигането си, съобщава SchengenVisaInfo.com.

„От 1 юли 2022 г. от пътниците, влизащи на национална територия, вече не се изисква да представят доказателство за извършване на тест за скрининг за инфекция със SARS-CoV-2 с отрицателен резултат или да представят цифров сертификат за COVID-EU или ваксинация или преболедували сертификат, издаден от трети страни, приет или признат в Португалия“, се казва в изявлението на Visit Portugal.

Това означава, че дори тези, които не са били ваксинирани или преболедували вируса, както и тези, които не са преминали тестове за коронавирус, вече могат да влизат в Португалия за всякакви цели, без да се налага да отговарят на правила, свързани с COVID.

Въпреки че всички правила за влизане бяха премахнати, португалските власти отбелязват, че някои общи правила за коронавируса ще продължат да са в сила.

Според Visit Portugal изискването за носене на маска за лице ще остане задължително в континентална Португалия при достъп до обществен транспорт, таксита и други транспортни средства. Освен това изискването за носене на маска за лице също остава задължително за влизащите в старчески домове и други здравни заведения.

Мадейра също поддържа подобни правила. Всички лица на възраст над шест години трябва да носят маска за лице при достъп до обществен транспорт, здравни заведения и аптеки, наред с други.

Освен Португалия, други 24 държави от Европейския съюз/Европейското икономическо пространство също премахнаха всичките си ограничения за влизане в страната с COVID-19.

Списъкът на страните от ЕС/ЕИП, които досега са премахнали правилата си за влизане, включва Австрия, Белгия, България, Чехия, Хърватия, Кипър, Дания, Естония, Финландия, Гърция, Германия, Унгария, Исландия, Ирландия, Италия, Латвия, Литва , Норвегия, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Швеция и Швейцария.

Всички пътници могат да влязат в горепосочените държави, без да е необходимо да представят доказателство за COVID.

От друга страна, правилата за влизане в COVID019 все още важат за тези, които пътуват до Франция, Малта, Холандия и Испания.

Франция и Малта продължават да имат правила за влизане за всички пътници, дори за тези от ЕС/ЕИП. За разлика от тях Холандия и Испания запазват правилата за влизане само за пътници от трети страни.

Източник SchengenVisaInfo.com

Португалия вече разрешава влизането без ограничения на всички пътници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)