Мадейра, Португалия

Пътуващите, които пристигат в Мадейра, вече не са длъжни да представят валидни документи за пътуване за COVID-19, тъй като архипелагът вече е премахнал своите мерки за влизане.

„Няма ограничения за влизане на пътници на летищата, пристанищата и яхтените пристанища на автономния регион Мадейра“, се казва в изявлението на Регионалния борд по туризъм на Мадейра.

Това означава, че всички пътуващи, независимо от страната на произход, могат да влязат в автономния регион Мадейра, без да е необходимо да предоставят валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест при пристигането си, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Властите обаче отбелязаха, че на всеки все още се препоръчва да регистрира влизането си преди пристигането.

„На всички пътници се препоръчва да завършат епидемиологичното проучване на Регионалния здравен орган на цифровата платформа Madeira Safe“, добавиха властите.

Въпреки че Мадейра премахна правилата си за влизане, регионът продължава да поддържа общи мерки за COVID-19.

Официалният уебсайт за пътуване на Мадейра обяснява, че използването на маски за лице продължава да остава задължително в открити и затворени зони. Такова изискване важи за всички на възраст над шест години.

Освен това всеки все още трябва да представи сертификат за ваксинация или възстановяване при достъп до барове, ресторанти, нощни клубове, фитнес зали, театри и други събития.

Властите отбелязаха, че неваксинирани и невъзстановени лица също могат да имат достъп до тези места, като представят отрицателен резултат от бърз антигенен тест.

Бързите тестове за антиген остават валидни седем дни, когато сте в Мадейра. Това означава, че пътниците, които не са били ваксинирани или възстановени от вируса, не трябва да се подлагат на тестове няколко пъти седмично, за да им бъде разрешено влизане на различни обществени места и събития.

За разлика от Мадейра, континентална Португалия продължава да спазва правилата за влизане на COVID-19. Тези, които желаят да пътуват от Мадейра и Порто Санто до Португалия, трябва да бъдат подготвени да бъдат подложени на мерки.

Според официалния уебсайт за пътуване на Португалия Visit Portugal, пътниците, на които е разрешено влизане в страната за несъществени цели, трябва да представят валиден сертификат за ваксинация или възстановяване или отрицателен резултат от тест, който е взет наскоро.

Португалия приема само сертификати за ваксинация, доказващи, че притежателят е завършил първична ваксинация с една от признатите дози ваксина в рамките на последните 270 дни. Тези, които са получили бустерна ваксина, също могат да влязат в страната.

Сертификатите за възстановяване също се приемат, стига притежателят да се е възстановил от вируса през последните 180 дни. Що се отнася до отрицателния тест за COVID-19, португалските власти обясняват, че PCR тестовете трябва да се вземат в рамките на 72 часа, а бързият тест за антиген трябва да бъде направен в рамките на 24 часа преди пристигането, за да бъде разпознат.

Източник Schengen Visa Info

Мадейра вече не прилага ковид ограничения за входящи пътници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)