Испания, Италия, Португалия

Въпреки подобряването на ситуацията с COVID-19 и високия процент на ваксинации, Италия, Испания и Португалия решиха да запазят ограниченията си за влизане в сила през великденските празници.

Министърът на здравеопазването на Италия Роберто Сперанца по-рано потвърди, че страната му ще запази настоящите мерки за влизане най-малко до 30 април, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Това означава, че всички, които планират да посетят Италия през следващите няколко дни, ще трябва да представят сертификат за COVID-19 при влизане.

Понастоящем Италия прилага едни и същи правила за влизане за всички пътници, независимо от тяхната страна на произход. Всеки трябва да представи валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест, за да му бъде разрешено влизане без ограничения в Италия.

„При влизане в Италия пътниците са задължени по закон да представят един от зелените сертификати за COVID-19 или друг сертификат, признат за еквивалентен (завършване на серия от ваксинации или възстановяване или тест)“, се казва в изявлението на италианското министерство на здравеопазването.

Освен това от министерството подчертават, че пристигащите пътници трябва да попълнят и формуляра за местонахождение на пътници преди заминаването си.

По същия начин Испания също удължи настоящите си правила за влизане за всички пристигащи пътници до 30 април.

Испанското министерство на здравеопазването обяснява, че за пътуващите от ЕС и извън ЕС важат различни правила. На пътуващите от ЕС е разрешено влизане в Испания без ограничения, стига да притежават валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест.

От друга страна, на пътуващите от трети страни е разрешено да влизат в Испания само ако са ваксинирани или възстановени от вируса.

Въпреки че Испания продължава да спазва правилата за влизане, властите по-рано обявиха, че планират да облекчат някои от вътрешните ограничения за COVID-19 на 20 април.

Точно както двете страни, споменати по-горе, Португалия също продължава да изисква от пътниците да представят доказателство при влизането си. Всички пътници, на които е разрешено влизане в Португалия, трябва да предоставят сертификат за ваксинация, възстановяване или тест.

Италия, Испания и Португалия прилагат същите правила за валидност на сертификатите за COVID. Сертификатът за ваксинация се счита за валиден в тези три държави, ако докаже, че притежателят е завършил първична ваксинация през последните девет месеца или е получил допълнителна доза ваксина.

От друга страна, сертификатите за възстановяване се признават при влизане в тези страни само ако документът доказва, че притежателят се е възстановил от вируса през последните 160 дни.

Източник Schengen Visa Info

Италия, Испания и Португалия запазват ограниченията си за влизане в сила през великденските празници.
Отбелязана с:        

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)