Исландия

Министерството на здравеопазването публикува съобщение, което показва развитието на епидемиологичната ситуация откакто правителството на страната отмени ограниченията за COVID-19.

Според Министерството на здравеопазването страната регистрира по-малко случаи на заразяване с COVID-19 от края на февруари.

Освен това от министерството подчертаха, че тогавашните власти в страната са прогнозирали, че до половината на март до 80 на сто от хората ще бъдат ваксинирани или излекувани от болестта, която цел, според същото министерство, е постигната.

По примера на други европейски страни, властите в Исландия премахнаха всички ограничения, наложени за спиране на разпространението на коронавируса на 25 февруари.

Тогавашното решение беше потвърдено с изявление, публикувано от министъра на здравеопазването Вилум Тор Торсо, съобщава SchengenVisaInfo.com.

„По този начин се премахват всички правила относно ограниченията на социални събирания и училищни операции, както и изискването за карантина за заразените с COVID-19. Освен това на границата няма да има мерки за превенция на заболяването, независимо дали лицата са ваксинирани или неваксинирани“, посочиха в съобщението на Министерството на здравеопазването.

Освен това от министерството подчертаха, че тежестта върху здравните заведения намалява, а броят на заразените също намалява, тъй като ограниченията вече не се спазват.

„През първите две седмици след премахването на всички ограничения тежестта върху здравната служба се увеличи значително поради широко разпространеното заболяване и отсъствието на персонал и повече хоспитализирани пациенти с Covid-19“, се казва в изявлението.

Въпреки това приемът в интензивно лечение не се е увеличил, според Министерството на здравеопазването.

Същият източник сочи, че през последните три седмици тежестта върху здравните заведения намалява значително от ден на ден.

„В цялата страна на 4 април имаше 41 души с Covid инфекция в болница, двама от тях в интензивно лечение. Това е знак за по-добра ситуация от миналия 28 март. Landspítali беше преместен от аварийно ниво на спешно“, се казва в съобщението на Министерството на здравеопазването.

Вариантът Omicron също е доминиращ в Исландия, както и в много други европейски страни, докато според министерството до този момент не са открити различни варианти, които да са по-разпространени.

Според данните, предоставени от Световната здравна организация (СЗО), властите в Исландия са регистрирали общо 181 830 случая на инфекция с COVID-19 от началото на пандемията, докато 101 души са починали през същия период.

Премахването на ограниченията за COVID-19 също ще помогне на икономическия сектор на страната да се възстанови, след като понесе значителни финансови загуби поради превантивните мерки, наложени за спиране на по-нататъшното разпространение на вируса.

Източник Schengen Visa Info

Исландия казва, че епидемиологичната ситуация се е подобрила, след като страната вдигна ограниченията за COVID

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)