Гърция

Правителството на Гърция потвърди, че ще премахне изискването за задължителна маска в самолетите, както и на обществените места, считано от 1 юни като част от усилията за допълнително облекчаване на процеса на пътуване.

Задължителното изискване за носене на маска е въведено от властите в Атина, за да се ограничи по-нататъшното разпространение на COVID-19 и новите му варианти, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Решението на правителството на Република Гърция идва след съобщението на ЕС да премахне задължителното изискване за маска за лице на летищата от 16 май. Тези промени бяха потвърдени чрез изявление, публикувано от Агенцията за безопасност на Европейския съюз (EASA) и Европейския център за превенция и контрол на заболяванията ( ECDC).

Въпреки това правилата за носене на маска за лице се различават в различните страни въпреки решението на ЕС, след като няколко авиокомпании призоваха пътниците да продължат да използват маски до и от дестинации, където маската в обществения транспорт все още е необходима.

„Задължителното носене на маски остава в болници, старчески домове и градски транспорт като автобуси, метро и трамвай“, посочи в това отношение гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис.

Министърът добави, че през следващите седмици експертна комисия ще внесе решение за пътниците във ферибот.

Гръцкото министерство на здравеопазването по-рано обяви, че страната ще премахне доказателството за COVID-19 за ваксинация, възстановяване или отрицателен резултат от изискването за тест за COVID-19 от началото на този месец.

Все пак Гръцкият орган за гражданско въздухоплаване обяви, че изискването за закриване на лицето по време на полети и летища ще продължи да остане в сила, въпреки факта, че останалите ограничения са премахнати.

Наскоро EASA и ECDC обявиха, че маската за лице вече няма да бъде задължителна в европейските страни.

„От следващата седмица маските за лице вече няма да са задължителни при пътуванията със самолет във всички случаи, като в общи линии съответстват на променящите се изисквания на националните власти в цяла Европа за обществен транспорт“, посочи в това отношение изпълнителният директор на EASA Патрик Кай.

Някои държави обаче решиха да не спазват тези изисквания и да запазят изискването за покриване на лицето за още един период.

Наскоро властите в Италия обявиха, че ще продължат да задължават всички граждани на полети до и от Италия да използват маски за лице до 15 юни за целия обществен транспорт на дълги разстояния, включително автобуси, регионални влакове, трамваи, фериботи, метро, ​​както и самолети, въпреки препоръката на ЕС за премахване на такова изискване.

Освен Италия, властите в Испания също обявиха, че всички лица на полети за и от Испания ще бъдат задължени да продължат да носят маска за лице. Решението беше потвърдено в изявление, публикувано от министъра на здравеопазването на страната Каролина Дариас.

Източник SchengenVisaInfo

Гърция ще вдигне изискването за маска в самолети и обществени закрити зони на 1 юни

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)