Гърция

Пътуващите от цял ​​свят скоро ще могат да влизат в Гърция без ограничения, тъй като властите на последната решиха да премахнат ограниченията за COVID-19.

Решението за премахване на правилата за влизане обяви министърът на здравеопазването на Гърция Танос Плеврис. Той каза, че от 2 май няма да важат правила за влизане за пристигащи пътници, съобщава SchengenVisaInfo.com.

Според министъра всички пътуващи, независимо от страната на произход, ще бъдат освободени от изискването да представят валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест при пристигането си.

Освен това беше отбелязано, че вътрешните ограничения за COVID-19 също ще бъдат премахнати. Това означава, че на пътниците ще бъде разрешено да влизат в барове, кафенета, ресторанти и други събития, без да се изисква да притежават валидно доказателство за COVID-19.

Решението на Гърция да премахне правилата за влизане е взето, тъй като летният сезон е вече зад ъгъла. Въпреки това беше отбелязано, че ограниченията за влизане може да бъдат въведени отново до края на септември.

Освен гореспоменатото, Гърция вече премахна изискването за попълване на формуляра за местонахождение на пътници. От 15 март на всички пътуващи, независимо от страната им на произход, е разрешено влизане в Гърция, дори ако не притежават този формуляр.

Въпреки това, докато правилата за влизане не отпаднат официално, пътниците ще продължат да бъдат обект на ограничения. Понастоящем Гърция изисква от пътуващите да представят валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест.

При достигане на Гърция сертификатът за ваксинация се счита за валиден, стига да докаже, че притежателят е завършил първична ваксинация през последните девет месеца или е получил допълнителна доза ваксина.

От друга страна, сертифитатите за възстановяване се приемат в Гърция само ако докажат, че притежателят се е възстановил от вируса през последните 180 дни.

Що се отнася до резултата от теста за COVID-19, гръцките власти обясняват, че понастоящем приемат резултатите от бърз антигенен и PCR тест. Бързият тест за антиген трябва да се направи в рамките на 24 часа преди пристигането в Гърция, а PCR тестът трябва да се направи в рамките на 72 часа преди пристигането в Гърция.

Според Световната здравна организация (СЗО) Гърция е отчела 84 953 нови случая на заразяване с COVID-19 през последните седем дни.

Що се отнася до нивата на ваксинация, Европейският център за превенция и контрол на заболяванията (ECDC) показва, че Гърция е приложила около 20 692 463 дози ваксини досега. 81,9% от цялото възрастно население е завършило първична ваксинация, а други 64,4% са получили допълнителна доза ваксина.

Източник Schengen Visa Info

Гърция официално премахва ограниченията за влизане в страната на 2 май

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)