Великобритания

Правителството на Великобритания премахва останалите ковид ограничения за международни пътувания за всички пътници от 4 часа сутринта, петък, 18 март.

От 4 часа сутринта на 18 март никой, който влиза в Обединеното кралство, няма да трябва да минава тестове или да попълва формуляр за локализация на пътници, оставащият управляван капацитет за карантина на хотелите ще бъде напълно спрян от края на март, което ще направи Обединеното кралство една от първите големи икономики, които сложиха край на всички международни правила за пътуване на COVID-19. Следователно тази промяна премахва необходимостта неваксинираните пътници да вземат тест преди заминаване и тест на 2-ия ден след пристигане.
Правителството ще премахне останалите ограничения за международни пътувания за всички пътници преди Великденските празници, съобщи днес (14 март 2022 г.) министърът на транспорта.

Като една от първите големи икономики, които премахнаха всичките си оставащи ограничения за пътуване поради COVID-19, това е знаков момент за пътниците и сектора на пътуванията и авиацията.

Тази стъпка отразява решенията, взети от правителството, както е посочено в плана за живот с COVID, и успеха на ваксината и внедряването на бустер в Обединеното кралство, като 86% от населението е получило втора доза и 67% от населението е получило бустер или трета доза.

Министърът на транспорта Грант Шапс каза:

Обединеното кралство е водещо в света в премахването на всички останали ограничения за пътуване, свързани с COVID-19, и днешното съобщение е доказателство за упоритата работа, която всички в тази страна положиха, за да пуснат ваксината и да се защитят взаимно. Казах, че няма да задържим мерките за пътуване повече от необходимото, което представяме днес – осигурявайки по-добре дошли новини и по-голяма свобода за пътниците преди Великденските празници. Очаквам с нетърпение да продължа да работя с туристическия сектор и партньори по целия свят, за да поддържам международните пътувания.

Министърът на здравеопазването и социалните грижи Саджид Джавид каза:

Докато се учим да живеем с COVID-19, ние предприемаме допълнителни стъпки, за да отворим отново международните пътувания преди Великденските празници. Ще продължим да наблюдаваме и проследяваме потенциални нови варианти и ще запазим резерв от мерки, които могат да бъдат разгърнати бързо, ако е необходимо, за да ни опазят. Можем да премахнем тези окончателни ограничения благодарение на невероятния успех на нашата програма за ваксинация, която е увеличила повече от 8 от 10 възрастни в Обединеното кралство.

За да гарантира защитата на общественото здраве, правителството ще поддържа редица извънредни мерки в резерв, които ще му позволят да предприеме бързи и пропорционални действия за забавяне на всички бъдещи вредни варианти на COVID-19, навлизащи в Обединеното кралство, ако възникне необходимост.

В бъдеще подходът на правителството по подразбиране ще бъде да използва най-малко строги мерки, ако е уместно, за да сведе до минимум въздействието върху пътуването, доколкото е възможно – предвид високите лични, икономически и международни разходи, които граничните мерки могат да имат – и мерките за извънредни ситуации ще бъдат само да се прилага при екстремни обстоятелства.

Източник GOV.UK

Обединеното кралство премахва всички ограничения за пътуване, свързани с COVID-19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)