Австрия

Австрийските власти обявиха, че от днес, 16 май, на всички пътници ще бъде разрешено влизане без ограничения, тъй като страната е решила да отмени всички правила за влизане във връзка с COVID-19.

Новината за премахването на ограниченията за влизане бе съобщена от официалния туристически портал на Австрия.

„Пътуването до Австрия е възможно с туристически цели. От 16 май вече не е необходимо доказателство за ваксинация/оздравяване или тест”, се казва в съобщението на портала.

Това означава, че всички пътуващи, независимо от страната на произход, вече могат да пътуват до Австрия за всякакви цели, без да се изисква да представят валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест при пристигането си.

Освен това от пътниците вече не се изисква да попълват формуляра за разрешение преди пътуването. Подобно изискване преди се прилагаше за тези, които не притежават нито един от сертификатите.

Освен че отмени правилата си за влизане, Австрия вече премахна вътрешните си ограничения. Пътуващите вече не са длъжни да носят маска за лице или да представят един от пропуските при достъп до различни обществени места и събития, като места за настаняване, кафенета, ресторанти и културни институции и др.

Смята се, че австрийските власти са решили да премахнат правилата за влизане и сега да разрешат влизане без ограничения за всички пътуващи, след като са взели предвид ниските нива на заразяване и високите нива на ваксинация.

По данни на Световната здравна организация Австрия е съобщила за 29 576 нови случая на инфекция с COVID-19 през последните седем дни.

Що се отнася до нивата на ваксинация, Европейският център за превенция и контрол на заболяванията показва, че към 12 май в Австрия са приложени общо 18 308 168 дози ваксина. Същото освен това разкрива, че 83,1 на сто от цялото възрастно население в Австрия е завършило основно ваксинация, а други 68,7 на сто са получили допълнителна доза ваксина.

С изключение на Австрия, други 15 държави от ЕС/ЕИП – България, Чехия, Дания, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Латвия, Литва, Норвегия, Полша, Румъния, Словения, Швеция и Швейцария – също вече са отказали всички техните правила за влизане в COVID-19.

Всички пътуващи могат да влизат в гореспоменатите държави без ограничения, дори ако не притежават валиден сертификат за ваксинация, възстановяване или тест.

За разлика от тези страни, няколко популярни европейски дестинации като Германия и Португалия, наред с други, продължават да изискват от пътниците да спазват правилата за влизане. С наближаването на летния сезон пътниците очакват всички останали страни да премахнат правилата си за влизане.

Източник SchengenVisaInfo

Австрия става последната държава от ЕС, която отменя всичките си правила за влизане свързани с COVID-19

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)