Нова Зеландия

Нова Зеландия ще изисква всички допустими международни пристигащи да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19, преди да влязат в страната от 1 ноември, тъй като правителството изпробва нов подход за поддържане на пандемията на фона на нарастването на инфекциите, причинени от делта. Границите на Нова Зеландия са затворени за несъществени пътувания, така че политиката се прилага за хора, на които е разрешено да пътуват до Нова Зеландия за основни цели, или тези, които идват от одобрена зона, свободна от карантина.

„Ваксинирането е най-ефективната мярка срещу предаването на COVID-19 и риска от сериозно заболяване или смърт“, заяви в изявление министър Крис Хипкинс, който обяви, че Нова Зеландия ще затегне още повече строгите изисквания за влизане в страната.

„За да намалим допълнително възможността вирусът да премине през нашата граница, ние въвеждаме изискването пътниците, пристигащи по въздух на възраст 17 и повече години, които не са граждани на Нова Зеландия, да бъдат напълно ваксинирани, за да влязат в страната“, каза той.

Напълно ваксинираните пристигащи ще продължат да бъдат поставяни под карантина в продължение на две седмици в определен от правителството хотел при пристигане в Нова Зеландия, освен ако не идват от зона, свободна от карантина. Длъжностните лица приемат широка гама от ваксини за влизане, при условие че ваксината е одобрена от правителство. Длъжностните лица също работят по създаването на система за деклариране на здравето на пътниците, която ще въведе възможността за цифрово потвърждаване на ваксинационния статус на хората на границата.

Пътниците, с изключение на тези, които идват от освободени места, също ще трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 72 часа от качването им на полета.

Датата, на която международният туризъм ще се завърне в Нова Зеландия, все още не е обявена, макар че вероятно това ще стане в началото на следващата година, когато по -голямата част от населението е напълно ваксинирано и е въведена системата за цифрово деклариране на пристигащите пътници.

Air New Zealand, националният превозвач, обяви, че от февруари 2022 г. всички пътници на борда на техните самолети, независимо от местоназначението им, трябва да бъдат напълно ваксинирани, когато пътуват в чужбина.

Източник Lonely Planet

[bdp_masonry design="design-2" grid="3" effect="effect-2" show_author="false" show_tags="false" show_read_more="false"]
Пътуващите, които имат право да посетят Нова Зеландия, ще трябва да бъдат ваксинирани от ноември

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)