Нова Зеландия

От 23:59 ч. на 1 май 2022 г., напълно ваксинирани посетители от редица държави, сред които и България, могат да влязат в Нова Зеландия, без да се подлагат на самоизолация или карантина.

Изрично условие да влезнете в страната е да сте напълно ваксинирани с одобрена ваксина. Това важи и за гражданите на Нова Зеландия.

Неваксинирани деца на възраст до 16 години могат да влязат в Нова Зеландия без карантина, ако пътуват сами или с родители или настойници, които отговарят на изискванията за ваксинация.

Всички пътуващи трябва да попълнят декларацията на пътника (Nau Mai Rā), преди да отпътуват за Нова Зеландия, освен ако не влизат в карантина.

Ще бъдете помолени да предоставите доказателства, че сте попълнили декларацията, когато се регистрирате на летището, и от митниците, когато пристигнете в Нова Зеландия. Може да бъде в електронен или хартиен формат.

My Vaccine Pass – моят пропуск за ваксина е доказателство за влизане на повечето събития и много бизнеси. Не е необходимо за основни услуги като супермаркети, бензиностанции и здравни услуги. Ако имате нужда от My Vaccine Pass и сте направили своята ваксина срещу COVID-19 в чужбина, можете да кандидатствате в Министерството на здравеопазването, като използвате формуляра за подаване на ваксина в чужбина.

Не всички ваксини срещу COVID-19 отговарят на условията за My Vaccine Pass, така че може да има допълнителни изисквания за ваксинация.

Повечето пътници трябва да имат отрицателен тест за COVID-19 преди заминаване, за да влязат в Нова Зеландия.

Можете да изберете едно от следните:

  • PCR/RT-PCR тест — пробата трябва да бъде взета и резултатите ви да бъдат върнати не повече от 48 часа преди първия международен етап от пътуването ви до Нова Зеландия.
  • Контролиран бърз тест за антиген (RAT) — пробата трябва да бъде взета и резултатите ви да бъдат върнати не повече от 24 часа преди пътуването.
  • Тест за изотермично усилване, медииран от примка (LAMP) – пробата трябва да бъде взета и резултатите ви да бъдат върнати не повече от 24 часа преди вашето пътуване.

Когато пристигнете в Нова Зеландия
Митниците ще проверят вашата история на пътуване, отрицателен резултат от теста преди заминаване, статус на ваксинация, декларация за пътник и всякакви други изисквания за влизане. Очаквайте някои закъснения, докато преминавате транзитно през летището. Моля, бъдете любезни към служителите на летището, тъй като те работят възможно най-бързо и внимателно.

При пристигане ще получите пакет за добре дошли в Biosecurity, след като преминете през митницата. Пакетът съдържа:

  • Комплекти за бърз антигенен тест (RAT).
  • Ръководство за тестване.
  • Трябда самостоятелно да направите RAT тест, както е указано в Ден 0/1 и Ден 5/6.

Изтеглете приложението NZ COVID Tracer
Приложението NZ COVID Tracer ви помага да следите къде сте били. Използването на приложението е нещо, което всички можем да направим, за да помогнем за по-бързото проследяване на контакти, когато има случаи на COVID-19 в общността, и да спрем разпространението му.

Източник Unite Ageinst Covid 19

Нова Зеландия отваря граници за български граждани на 01 май

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)