ОАЕ, Абу Даби

Считано от 30.12.2021 г. за влизане на територията на емирство Абу Даби от територията на ОАЕ по сухопътен път, както и от Дубай,  се  въвежда изискването гражданите да разполагат със зелен сертификат (green pass) за завършен курс на ваксинация на местното мобилно приложение „Al Hosn“ в комбинация с негативен PCR-тест от последните 14 дни. Гражданите, които не са ваксинирани, трябва да притежават негативен PCR-тест, извършен в рамките на 96 часа в тестов център в ОАЕ.

  1. На сухопътните граници на емирство Абу Даби ще функционират контролни пунктове, на които пътуващите ще се проверяват с EDE скенер.
  2. Зеленият сертификат за  ваксинация  на мобилното приложение  „Al Hosn“ се изисква за достъп до всички обществени, търговски и туристически закрити обекти в Абу Даби, а често и на открити мероприятия, но той е валиден 14 дни, след което трябва да се направи PCR-тест, за да се активира отново.
  3. Пълен ваксинационен курс се признава за завършен на 28 –ия ден след втората доза и даден отрицателен PCR-тест.

Считано от 26 декември България фигурира в „зеления списък“ на държавите, пътниците от които не трябва да се поставят под карантина при пристигането в ОАЕ

  1. Пътниците пристигащи от страни от «зеления списък» ще са освободени от задължителна карантина след кацане в Абу Даби. Пътуващите трябва да представят отрицателен резултат от PCR-тест валиден за максимум 48   часа преди заминаване и да преминат PCR-тест при пристигане на международното летище в Абу Даби.
  2. Ваксинираните пътници от  „Зеления списък“ трябва да направят PCR-тест и на ден 6 -ти (денят на пристигане в Абу Даби се брои за ден първи).
  3. Неваксинираните пътници, пристигащи от страните от „Зеления списък“, трябва да направят PCR-тестове при пристигане, на 6 и 9 ден. Пътници, влизащи в Абу Даби от Алжир, Белиз, Бутан, Боливия, Бруней, Бурунди, Еквадор, Естония, Исландия, Колумбия, Коморски острови, Лихтенщайн, Малта, Мавриций, Молдова, Монако, Мароко, Сан Марино,    Тунис, Уругвай Черна гора и  Чили, ще се поставят под карантина след пристигане в  Абу Даби.

Източник МВнР

Нови ограничителни мерки за влизане на територията на Абу Даби.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)