Тайланд

Банкок, 22 октомври 2021 г. – Туристическата администрация на Тайланд (TAT) потвърди, че Тайланд е готов да посрещне напълно ваксинирани чуждестранни посетители, включително завръщащи се тайландци и чуждестранни жители, от одобрените държави за влизане в Кралството по въздух без изисквания за карантина от 1 ноември 2021 г.

Test & GO: Изисквания за влизане без карантина от 1 ноември 2021 г.

 1. Пътуване по въздух от одобрените държави. В момента Тайланд е одобрил влизане без карантина за пристигащи от Австралия, Австрия, Бахрейн, Белгия, Бутан, Бруней Даруссалам, България, Камбоджа, Канада, Чили, Китай, Кипър, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Латвия, Литва, Малайзия, Малта, Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Португалия, Катар, Саудитска Арабия, Сингапур, Словения, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария , ОАЕ, Обединеното кралство, САЩ и Хонконг. Пътуващият трябва да е бил в одобрените държави за 21 или повече дни.
 2. QR код за Thailand Pass, който може да се получи чрез https://tp.consular.go.th/ от 1 ноември 2021 г. Дотогава сертификат за влизане (COE) може да се получи чрез https://coethailand.mfa .go.th/.
 3. Медицински сертификат с RT-PCR лабораторен резултат, който показва, че COVID-19 не е открит, издаден не повече от 72 часа преди пътуването. Медицинско свидетелство за възстановяване също се изисква от тези, които имат лабораторен резултат с открит COVID-19, който да покаже, че са се възстановили от COVID-19 не по-късно от 3 месеца.
 4. Застрахователна полица, с покритие, ясно идентифицирано като не по-малко от 50 000 щатски долара, което трябва да покрива разходите за лечение и други медицински разходи, свързани със заразяване с COVID-19, включително хоспитализация в стационар за цялият престой в Тайланд.
 5. Потвърждение за плащане на не по-малко от 1 нощувка при пристигане в одобрените карантинни съоръжения (алтернативна карантина – AQ, карантина за организация – OQ или алтернативна болнична карантина – AHQ) или хотел, сертифициран като SHA Plus. Предплащането трябва да покрива настаняването за 1 нощувка, необходимия RT-PCR тест за COVID-19, както и комплект за бърз антигенен тест (ATK).
 6. Сертификат за ваксинация (напълно завършен). За напълно ваксинираните, доказателството включва Сертификат за ваксинация с ваксина, одобрена от Министерството на общественото здраве на Тайланд (MoPH) (вижте тук) или Световната здравна организация (СЗО) (вижте тук) не по-малко от 14 дни преди датата на пътуването им. За тези, които са се възстановили от COVID-19, доказателството включва Сертификат за възстановяване през последните 3 месеца и Сертификат за ваксинация с поне една доза от одобрената ваксина най-малко 14 дни преди датата на пътуването им. Пътуващите под 12-годишна възраст, пътуващи с родителите или настойниците си, са освободени от това изискване за ваксинация, но трябва да имат медицинско свидетелство с RT-PCR лабораторен резултат, показващ, че COVID-19 не е открит, издаден не повече от 72 часа преди пътуването.
 7. Пътуващите трябва да се подложат на входен преглед (здравен скрининг и имиграционни процедури) при пристигане на международното летище в Тайланд и да предадат цялата необходима документация на длъжностните лица.
 8. След това трябва да продължат директно с одобрения летищен трансфер до предварително уговорения център за тестване на COVID-19 или запазеното място за настаняване и да се подложат на необходимия RT-PCR тест за COVID-19 на ден 0-1. Пътуващите трябва да изтеглят и инсталират посоченото приложение за предупреждение (MorChana) и трябва да изчакат в хотела резултата от теста, който трябва да бъде наличен в рамките на деня.
 9. Ако тестът е отрицателен за COVID-19, пътниците могат да отидат навсякъде в Тайланд. Всеки пътник ще получи ATK, който е предплатил при резервацията на настаняването. Всеки пътник, който изпитва симптоми на COVID-19, трябва незабавно да си направи тест, като използва предоставения ATK. Ако не изпитват никакви симптоми, пътниците трябва да използват предоставения ATK за самотестване на COVID-19 на ден 6-7 и да покажат резултата на персонала в хотела или квартирата, както и да запишат резултата в приложението MorChana. Персоналът на хотела/AQ трябва да препоръча на пътуващите да се самонаблюдават в продължение на поне 7 дни. Ако някой пътник изпита симптоми на COVID-19, персоналът на хотела/AQ трябва незабавно да уведоми служителя, отговарящ за контрола на заразните болести в съответния район.

От „Sand box“ до „ Business & Leisure Ultimate Experiences“ (синя) зона

Тайланд продължава да приема напълно ваксинирани посетители от страни, които не са в списъка с облекчени изисквания.

Пътуващите са добре дошли да избират измежду 17-те дестинации в „Синята зона“, включително 4-те дестинации от „Sand box“ валидни в момента, за първия си задължителен престой от 7 нощувки в рамките на дестинацията, преди да могат да се преместят в други части на Тайланд.

 • Банкок
 • Краби
 • Чон Бури (Бангламунг, Патая, Си Рача, Ко Си Чанг и Сатахип – На Джомтиен и Банг Сарей)
 • Чианг Май (Mueang, Doi Tao, Mae Rim и Mae Taeng,)
 • Трат (Ко Чанг)
 • Бури Рам (Муанг)
 • Прачуап Хири Хан (Хуа Хин и Нонг Кае)
 • Панг-Нга
 • Phetchaburi (Ча-Ам)
 • Пукет
 • Ранонг (Ко Фаям)
 • Районг (Ко Самет)
 • Лоей (Чианг Хан)
 • Самут Пракан (летище Суварнабхуми)
 • Сурат Тани (Ко Самуи, Ко Фанган и Ко Тао)
 • Нонг Хай (Mueang, Sangkhom, Si Chiang Mai и Tha Bo)
 • Удон Тани (Mueang, Ban Dung, Kumphawapi, Na Yung, Nong Han и Prachaksinlapakhom)
 • Двата задължителни теста за COVID-19 са сведени до използване на RT-PCR метода за първия тест при пристигането в Тайланд и метода ATK в определените тестови центрове за втория тест, който се провежда около ден 6-7.
 • Необходимото здравно осигуряване, свързано със заразяване с COVID-19, ще бъде намалено до 50 000 щатски долара (от 100 000 щатски долара).

Влизане в Тайланд по системата за алтернативна карантина (AQ).

 • Карантинният период ще остане 7 дни за пътници, които са били напълно ваксинирани с одобрената ваксина, до 10 дни за пристигащи по въздух, които са неваксинирани или частично ваксинирани, и 14 дни за пристигащи по суша, които са неваксинирани или частично ваксинирани. Те обаче ще могат да се насладят на повече дейности в хотела.
 • Двата задължителни теста за COVID-19 са сведени до използване на метода RT-PCR за първия тест при пристигането в Тайланд и метода ATK в определените тестови центрове за втория тест, който се провежда около ден 8-9.
 • Необходимото здравно осигуряване, свързано със заразяване с COVID-19, ще бъде намалено до 50 000 щатски долара (от 100 000 щатски долара).

Източник TAT News

Тайланд отваря граници за напълно ваксинирани пътници от 1-ви ноември

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)