Тайланд

Следните правила за влизане в Тайланд са в сила от 1 юни 2022 г. със специфични изисквания за ваксинирани и неваксинирани/ненапълно ваксинирани пътници от всички държави/територии с планирани пристигания от тази дата.

Изисквания преди пристигане

Ваксинираните пътници трябва да имат следните документи за влизане в Тайланд:

  • Валиден паспорт.
  • Тайландски пропуск (Thailand pass получен чрез https://tp.consular.go.th/). След като всички основни подробности бъдат попълнени чрез системата, QR кодът ще бъде автоматично издаден (без време за изчакване).
  • Застрахователна полица с покритие не по-малко от 10 000 щатски долара.
  • Сертификат за ваксинация срещу COVID-19 – всеки на 18 и повече години трябва да бъде напълно ваксиниран за COVID-19 с одобрена ваксина най-малко 14 дни преди пътуването до Тайланд.
  • Пътуващите на възраст 5-17 години, пътуващи до Тайланд без придружител, трябва да бъдат ваксинирани с поне 1 доза одобрена ваксина най-малко 14 дни преди пътуване до Тайланд. Тези, които пътуват с родители, са освободени от това изискване.
  • Пътуващите с анамнеза за инфекция с COVID-19, които са се възстановили чрез медицинско лечение, и пътниците, които са получили поне една доза одобрена ваксина след заразяване, трябва да имат сертификат за възстановяване от COVID-19.

Неваксинирани/не напълно ваксинирани пътници трябва да имат следните документи за влизане в Тайланд:

  • Валиден паспорт.
  • Тайландски пропуск (Thailand pass получен чрез https://tp.consular.go.th/). След като всички основни подробности бъдат попълнени чрез системата, QR кодът ще бъде автоматично издаден (без време за изчакване)
  • Доказателство за отрицателен резултат от RT-PCR тест или професионален ATK в рамките на 72 часа от пътуването чрез системата Thailand Pass.
  • Застрахователна полица с покритие не по-малко от 10 000 щатски долара.

Изисквания след пристигане

При пристигането си в Тайланд всички пътуващи трябва да преминат през входен скрининг, включително проверка на телесната температура, и да представят необходимите документи на служителя по имиграционния/здравния контрол, за да извърши проверките.

След това на ваксинираните пътници ще бъде разрешено влизане и ще могат свободно да отидат навсякъде в кралството. *За пристигащи по суша, използващи граничен пропуск, ще им бъде разрешен престой не по-дълъг от 3 дни само в рамките на посочените зони.

По същия начин, неваксинирани/не напълно ваксинирани пътници, които са качили доказателство за отрицателен резултат от RT-PCR тест или професионален ATK в рамките на 72 часа от пътуването чрез системата Thailand Pass, ще имат право да влизат и са свободни да отидат навсякъде в кралството.

Неваксинираните/непълно ваксинирани пътници без отрицателен резултат от теста в рамките на 72 часа от пътуването трябва да следват инструкциите и насоките за обществено здраве, които се сметнат за подходящи от служителя на здравния контрол на мястото на пристигане.

По време на престоя

Докато са в Тайланд, както ваксинираните, така и неваксинираните/не напълно ваксинираните пътници се съветват да спазват стриктно стандартите за здраве и безопасност. Пътуващите, които изпитват симптоми, подобни на COVID, трябва да бъдат тествани. Ако тестът е положителен, те трябва да получат подходящо медицинско лечение.

Пожелаваме на всички посетители приятна, безопасна и ползотворна почивка в Тайланд през това вълнуващо време, в което отново сме в състояние да посрещнем пътници от цял ​​свят.

Източник TAT NEWS

Изисквания за влизане в Тайланд от 1 юни 2022 г

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)