Малайзия

Малайзия разкри планове да отвори отново границите си за туристи до 1 януари 2022 г. на фона на облекчаване на мерките за COVID-19 в цялата страна.

Тъй като Малайзия облекчава ограниченията в повечето щати, тя също се готви да посрещне туристите през новата година. Тази седмица правителството започна да предлага намеренията си за това как страната в крайна сметка ще отвори отново границите си сега, когато нивата на заразяване в цялата страна непрекъснато намаляват и нивата на ваксиниране се увеличават, като повече от 76% от 32-милионното население на Малайзия вече е напълно ваксинирано.

Но Малайзия не бърза с нищо. Тази седмица тя обяви, че ще пусне балон за пътуване със Сингапур първо на 29 ноември, позволявайки пътуване без карантина между двете страни за хора, които са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Ще бъде създадено и подобно споразумение за пътуване с Индонезия, преди Малайзия да отвори границите си за международни пътници най-късно на 1 януари, според Ройтерс.
Понастоящем на повечето международни пътници е забранено да влизат в Малайзия по несъществени причини и дори напълно ваксинираните пристигащи трябва да имат отрицателен тест за COVID-19 преди пътуване и карантина за поне седем дни, когато пристигат в страната.

Вероятно пристигащите ще трябва да бъдат ваксинирани, когато границите се отворят отново през януари, като се има предвид, че това е изискване на предстоящите споразумения за пътувания със Сингапур и Индонезия, но правителството все още не е уточнило как ще изглеждат изискванията за влизане през януари. Ще актуализираме тази статия, когато има повече информация.

За да се счита за напълно ваксиниран за пътуване до Малайзия в момента, трябва да са минали 14 дни от втората доза ваксини Pfizer, AstraZeneca или Sinovac; или 28 дни след една доза Johnson & Johnson или Cansino, потвърждава посолството на САЩ в Малайзия.
На правителствено заседание в четвъртък Ройтерс съобщава, че ръководителят на оперативната група за възстановяване на Малайзия Мухидин Ясин каза, че мерки като „тестовете за COVID-19 ще останат в сила, като властите ще определят влизането въз основа на ситуацията с COVID-19 в страните на произход, и други фактори.“

Повечето щати в Малайзия са на четвърта фаза (най-малко ограничителна) от Националния план за възстановяване, което означава, че повечето фирми могат да работят с пълен капацитет с налични здравни протоколи. Въпреки това местата за забавление като нощни клубове и барове остават затворени засега.

Източник LonelyPlanet

Малайзия е на път да посреща отново туристи от януари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)