Виетнам

Според предложение на Министерството на културата, спорта и туризма за пилотна програма за чуждестранни туристи, започваща през ноември, тези, които посещават Виетнам за седем дни, ще бъдат тествани веднага след пристигането им. Посетителите на Phu Quoc, Khanh Hoa, Quang Nam, Da Nang и Quang Ninh също ще трябва да резервират комбинация от самолетни билети, тестове за Covid-19, хотел и регистрирани дестинации. Ако са отрицателни, те биха могли да избегнат карантинен период.
Хората на обиколки с продължителност повече от седем дни ще бъдат тествани отново на 7-ия ден от пътуването си. Съгласно пилотната програма те могат да прекарат във Виетнам максимум 90 дни. Съгласно предложението на министерството чужденците и чуждестранните виетнамци трябва да имат сертификат за ваксинация или сертификат за възстановяване на Covid-19, признат от властите на Виетнам.

Те трябва да са получили втора доза ваксина Covid-19 най-малко 14 дни и не повече от 12 месеца преди пристигането. Приемат се сертификати за възстановяване от Covid-19 в рамките на 12 месеца преди влизането. Пътуващите също трябва да представят доказателство за отрицателен PCR/LAMP тест, проведен в рамките на 72 часа преди заминаването. Те трябва да имат застраховка за пътуване, която покрива Covid-19 с минимална отговорност от 50 000 USD и трябва да закупят туристически пакет от туристическа агенция.

Източник TravelDailyMedia

Седемдневната карантина за чуждестранни туристи във Виетнам може да приключи скоро

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)