Мароко

Решението следва „еволюцията на епидемиологичната ситуация в кралството“, се казва в изявление, като се добавя, че изискванията за влизане за посетители ще бъдат обявени на по-късна дата.

Първоначално всички полети в страната бяха спрени в края на ноември, след като първите съобщения за Omicron варианта на Covid-19 се разпространиха по света.

В официално изявление се добавя: „Това решение идва в съответствие със законовите разпоредби, отнасящи се до управлението на извънредното здравно състояние и следвайки препоръките на научно-техническата комисия и като се вземе предвид развитието на епидемиологичната ситуация в кралството.“

Съветът за пътуване до Мароко от Службата за външни отношения и развитие на Обединеното кралство (FCDO) каза: „Когато полетите се възобновят, ще трябва да представите доказателство, че сте били напълно ваксинирани срещу Covid-19, като втората доза е приложена най-малко две седмици преди пътуването , и отрицателен резултат от PCR теста преди да се качите на вашия полет или ферибот за Мароко. Резултатът трябва да покаже, че самият PCR тест е направен не повече от 48 часа преди качване на борда. За пътуване с ферибот ще трябва също да си направите тест за Covid-19 по време на пътуването.

Източник TravelDailyMedia

Кралство Мароко отваря отново границите си на 7 февруари 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)