Мавриций

От 12 март 2022 г. пътниците не трябва да представят отрицателен PCR тест, преди да летят до Мавриций. Здравната или пътната застраховка, покриваща разходите, свързани с COVID-19, е задължителна. Ще бъдете помолени да представите доказателство за вашата здравна или пътна застраховка преди качване на борда и при пристигане. При пристигане ще се изисква тестване за Covid-19.
Ако сте напълно ваксинирани: Ако сте напълно ваксинирани, можете да влезете в Мавриций, без да е необходимо да сте под карантина. При пристигането ви ще трябва да направите тест за Covid-19.
Трябва да са минали поне 14 дни от втората доза от ваксината. Ако сте получили единична доза ваксина Janssen на Johnson & Johnson, трябва да са минали поне 28 дни преди пътуването. Ваксината трябва да бъде одобрена от властите на Мавриций.
Доказателство за статус на ваксинация: Можете да използвате COVID Pass, за да демонстрирате записа си за ваксинация, когато влизате в Мавриций.
Ако не сте напълно ваксиниран: Ако не сте напълно ваксиниран, ще бъдете подложен на тест за Covid-19 при пристигането и трябва да се изолирате за 7 дни в настаняване по ваш избор. Можете свободно да разглеждате острова от 8-ия ден от престоя си.
Ако сте имали COVID-19 през последната година: Ако не сте напълно ваксинирани, но сте дали положителна проба за COVID-19, можете да влезете в Мавриций. Ще трябва да покажете доказателства, че имате една доза поставена ваксина преди заразяване или сте имали ваксинация след инфекция 14 дни преди пътуването (28 дни за ваксината на Johnson & Johnson).
Деца и младежи: Деца на възраст до 17 години, пътуващи с родител или настойник, не е необходимо да представят доказателство за ваксинация, за да влязат в Мавриций. Тестването за Covid-19 ще се изисква при пристигане. Може да се вземе орофарингеален тампон за деца на възраст до 8 години.
Ако пътувате през Мавриций: Неваксинираните пътници могат да преминават транзитно през Мавриций и няма да се изисква да се самоизолират, при условие че напуснат летището. Неваксинираните пътници, които напускат летището, ще трябва да се самоизолират за 7 дни в настаняване по техен избор.

Вътрешни ограничения:
*Пътуване в Мавриций:
Маврицийските граници са отворени отново на 1 октомври. Някои ограничения остават в сила за неваксинирани пътници. Трябва да следвате съветите на местните власти. Вижте уебсайта на Mauritius Now за пълни подробности.
*Настаняване: Някои сертифицирани хотели, безопасни за COVID-19 са отворени отново за напълно ваксинирани туристи. Неваксинираните туристи трябва да останат в стаята си в официален карантинен хотел за 7 дни.
*Обществени пространства и услуги: На 11 ноември 2021 г. властите на Мавриций обявиха някои допълнителни ограничения в обществените зони. Социалното дистанциране и носенето на маски на обществени места остават задължителни. Работи градският транспорт. Отворени са магазини и училища. Плажовете са отворени, но пикниците не са разрешени. Повечето фирми, включително ресторанти, фитнес центрове и кина, са отворени само за напълно ваксинирани хора. Нощните клубове и барове остават затворени. Ограничението за броя на социални събирания, включително бракове, погребения и културни събития, е 50 души. Местата за поклонение могат да побират само 10 души. Не се допускат концерти и спортни състезания.
От 19 февруари 2022 г., за да се квалифицират като напълно ваксинирани в Мавриций, жителите трябва да имат доказателство за ваксинация с пълен курс на одобрена ваксина плюс бустер. Изискването за бустер не важи за туристите на този етап.

Източник Mouritius Now

Мавриций премахва изискването за PCR тест преди влизане в страната

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 175

Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 268

Warning: Undefined array key "sfsi_snapchat_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 277

Warning: Undefined array key "sfsi_reddit_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 274

Warning: Undefined array key "sfsi_fbmessenger_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 271

Warning: Undefined array key "sfsi_tiktok_display" in /home/safetrav/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 265
error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)