fbpx
Папуа Нова Гвинея

Именно Папуа Нова Гвинея все още остава една от най-примитивните страни в света. Всъщност има достатъчно кътчета на Земята, където цивилизацията все още не е достигнала, но именно в Папуа много племена все още водят примитивен начин на живот, дори не подозират колко голям е светът и какво място заема страната му в него . Каква обаче е държавата? Жителите на джунглата дори нямат паспорти.

1.В по -голямата част от страната земята е толкова наситена с влага, че всяко строителство е изключително трудно.

2. Папуа Нова Гвинея има малко магистрали и те обхващат само малка част от страната. До по-отдалечените райони може да се стигне само със самолетен или морски транспорт.

3. Столицата, Порт Морсби, постоянно е включена в списъка на най -опасните градове в света.

4. Папуа Нова Гвинея има цял списък от държави, чиито граждани са нежелани гости в тази страна. Русия също е включена в този списък.

5. По -голямата част от населението тук все още води начин на живот, близък до примитивния. Градското население в тази страна е само около 15%.

6. Населението на Москва е с една трета повече от населението на Папуа Нова Гвинея.

7. Държавният глава на тази страна е управляващият английски монарх.

Папуа Нова Гвинея

8. До 2013 г. законът за магьосничество е бил в сила и се е прилагал тук – предполагаемият магьосник лесно можел да загуби живота си, ставайки жертва на разгневените си съселяни.

9. Има три официални езика – английски, хири-моту и ток-писин. Всъщност всяко племе, живеещо в пълна изолация в джунглата, има свой собствен език и жителите на едно село обикновено не разбират жителите на друго, разположено на 20 километра. В същото време около 1% от населението говори английски.

10. Общо в Папуа Нова Гвинея се говорят около 800 езика, което е 10% от общия брой на световните езици.

11. Някои примитивни племена, като например короваите, все още практикуват канибализъм и дори не го крият.

12. Цените тук са огромни, защо не е ясно. Освен това всичко е космически скъпо не само за посетители, но и за местните. Хотелска стая с мухлясало, мръсно легло и без климатик лесно би струвала около 100 долара.

13. Тук някога са били разработени богати златни находища, но те вече са напълно изчерпани.

Папуа Нова Гвинея

14. Изключително ниското ниво на развитие на всички сфери на живот в Папуа Нова Гвинея се доказва от факта, че дори бедната страна Куба я подкрепя от началото на 21 век.

15. Уникалната птица – коронован гълъб, живее само тук. Не се среща никъде другаде по света.

16. В допълнение към основните владения, Папуа Нова Гвинея притежава около 600 по-малки островчета.

17. Тук растат около 20 хиляди растителни вида.

18. По времето, когато колонизацията започва през 19 век, местните аборигени са живели по абсолютно същия начин, както техните далечни предци преди няколко хиляди години.

19. Почти всички брегове на Папуа Нова Гвинея са заблатени низини или мангрови гори, простиращи се на няколко десетки километра навътре в сушата.

20. Известният пътешественик Миклухо-Маклай 4 години е живял в примитивно село с местни папуаси, изучавайки техния бит, обичаи и обичаи.

Папуа Нова Гвинея
Папуа Нова Гвинея

Повече за Папуа Нова Гвинея

Полезна информация, здравни изисквания за влизане в страната, визов режим.