fbpx
Филипини

Република Филипини, разположена на едноименния архипелаг, е прекрасна топла страна, славна с дружелюбието на местните жители и приятния климат. Тя е не по-малко популярна от Тайланд както сред туристите, които идват да почиват, така и сред имигрантите. Прост имиграционен процес, приемлив стандарт на живот и достъпни цени на недвижимите имоти привличат все повече хора в тази страна.

1.Сред моряците от търговските флоти на всички страни най-много са филипинците. Тази професия е толкова популярна сред тях, тъй като им позволява да печелят добри пари и да помагат на роднини, които остават у дома. Освен това филипинците са родени моряци.

2. Населението на Филипините е най-бързо растящото сред всички страни в Югоизточна Азия (в проценти).

3. Филипините притежават повече от седем и половина хиляди острова, като около пет хиляди от тях нямат постоянни жители или дори имена.

4. Филипините са единствената страна в света, предразположена към всякакви природни бедствия. Тайфуните, вулканичните изригвания, цунамита и земетресенията не са необичайни тук.

5. Съвременното си име Филипините получават в чест на испанския крал Филип II.

6. Поради опасността от цунами местните предпочитат да не се заселват директно на брега. В същото време, обаче, елитните жилища тук понякога се намират върху плодородните склонове на вулкани, които последно са изригвали преди по-малко от сто години.

7. Най-големият крокодил в света е уловен във Филипините. Ловът за него започва, когато медиите получават съобщения за гигантски звяр, нападащ местните жители.

Филипини

8 Повечето банки и големи магазини във Филипините се охраняват от дежурни въоръжени полицаи.

9. Филипинската валута се нарича песо. Това име е останало от времето на испанското владичество на тези райски острови.

10. Листата от банан често се използват като чиния за еднократна употреба във Филипините.

11. Един ден, в края на миналия век, във Филипините решават да се проведе „Национална седмица на точността“, за да научи хората да не закъсняват за работа. Тогавашният президент на страната закъснява с час за церемонията по откриването на тази „Седмица на точността“.

12. Известният мореплавател Магелан почива във Филипините. Между другото, по едно време именно той, след като посещава тези острови за първи път, казва, че ако има рай на Земята, значи той е тук.

13. Около 12 милиона филипинци живеят извън страната.

14. Най-малкият вулкан на Земята се нарича Таал. Намира се точно тук във Филипините.

Филипини

15. Столицата на Филипините Манила е най-населеният град в света. Да, тук е по-зле от Джакарта или Пекин.

16. Известната йо-йо играчка е изобретена във Филипините и тук тя служи като оръжие.

17. Филипинците са свикнали да мият зъбите си след всяко хранене, така че обикновено носят четка и паста за зъби със себе си.

18. Рядко филипинско семейство има по-малко от три деца.

19. В Манила е издигнат паметник на Александър Пушкин.

20. Във Филипините няма процедура за развод. Точно като и в Малта.

Филипини
Филипини

Повече за Филипини

Полезна информация, здравни изисквания за влизане в страната, визов режим.