Великденски остров, Чили

Правителството на Чили заяви, че Великденският остров ще бъде отворен отново за туристи след повече от две години блокиране, причинено от пандемията COVID-19

„От 1 август се планира увеличаване на броя на полетите (два до три на седмица, в зависимост от епидемиологичната ситуация) и открит туризъм при условия, които ще бъдат обявени по-късно“, се казва в изявление на пресслужбата на чилийското правителство. .

Великденският остров, разположен в Тихия океан на разстояние повече от 3500 км от бреговете на Чили, е популярна туристическа дестинация. А основният му източник на доходи до март 2020 г. беше туризмът. В момента тук има един вътрешен полет всяка седмица. В същото време през октомври 2021 г. беше проведен референдум сред коренните жители на острова дали да се възобнови туризмът. Необвързващият резултат показа, че около 67% от участниците са гласували против този ход.

Великденският остров е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Известен е със своите моаи – огромни каменни статуи в човешка форма, които са издълбани от коренното население преди няколко века.

Източник PlanetOfHotels

Чили планира да отвори Великденския остров за туристи през август

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)