Куба

След 20 месеца пандемични ограничения Куба отново отваря врати и се готви да облекчи ограниченията за пътуване на 15 ноември, премахвайки необходимостта от тестове за коронавирус за ваксинираните туристи. Куба също така премахва задължителната карантина за всички посетители, освен ако не се заразят с COVID-19 по време на пътуването си.

Успешна кампания за ваксинация, задвижвана от собствено изработените в Куба ваксини и значително намаляване на инфекциите с COVID-19, ще позволи на летищата да отворят отново и търговските полети да се възобновят в понеделник, 15 ноември, потвърдиха официални лица. Облекчените правила ще предложат добре дошъл тласък за туристическия сектор на Куба и съвпадат с пиковия туристически сезон в страната, който продължава от средата на ноември до края на март.

Какви са новите правила за пътуване в Куба?

Пътуващите вече няма да трябва да представят скорошен PCR тест, ако са напълно ваксинирани и могат да го докажат с официален сертификат за ваксинация. Тези, които не са ваксинирани, трябва да представят отрицателен резултат от PCR тест, направен не повече от 72 часа преди пътуване до Куба. Деца под 12-годишна възраст ще бъдат освободени от представяне на доказателство за ваксинация или PCR тест.

В интервю, очертаващо плана на правителството за облекчаване на ограниченията по границите, Macías Rutes, оперативният директор на министерството на туризма, каза, че правилата за COVID-19 ще бъдат облекчени при пристигането на пътниците, като санитарните протоколи са фокусирани върху „наблюдението на симптоматични пациенти и контрол на температурата.“

Освен това диагностични тестове ще се извършват на случаен принцип на летището. Ако пациентът даде положителна проба за COVID-19, той ще бъде преместен в хотел-болница: туристическо заведение, упълномощено от правителството за изолация и медицински грижи.
Повече информация за новите протоколи на Куба за международни пътувания можете да намерите на уебсайта на министерството на туризма.

Източник LonelyPlanet

Куба ще облекчи ограниченията за пътуване от следващата седмица – премахване на карантината за туристите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)