Германия

Планира се затваряне на заведенията, културните обекти, на козметичните салони и студиата за татуировки

Германското федерално правителство и правителствата на 16-те провинции се споразумяха за въвеждане на частична карантина в страната от 2 до 30 ноември заради коронавируса, предаде БТА.

Частичната карантина предвижда затваряне на барове и ресторанти, но магазините ще продължат да работят, при условие че се спазва физическа дистанция, като на 10 квадратни метра има не повече от един човек, уточняват осведомени за преговорите източници пред „Ройтес“.

Планира се затваряне на културните и развлекателните обекти, на козметичните салони и студиата за татуировки. Фризьорските салони ще могат да продължат да работят, но при строги хигиенни условия. Предвижда се училищата и детските градини също да останат отворени, отбелязва ДПА.

Новите ограничения са част от предколедните мерки, за които настоява канцлерът Ангела Меркел с цел справяне с бързо набиращата сила втора вълна на епидемията. Меркел получи подкрепата на 16-те регионални премиери за силно ограничаване на социалните контакти. Мерките предвиждат на обществени места да имат право да се срещат членове само на две домакинства – максимум 10 души. Футболните мачове от Бундеслигата през ноември ще се провеждат без зрители.

Източник: Нова телевизия

Частична карантина от началото на ноември в Германия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)