Германия

Основен индикатор за определяне на противоепидемичните мерки в страната вече не е броят новодоказани случаи на COVID-19, а броят хоспитализирани на 100 хил. души население за последните 7 дни. Друг индикатор е броят на гражданите със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, четем на фейсбук страницата на МЗ.

От 23 август на територията на Федерална република Германия действа така нареченото „3G-правилото“ (3G-Regel für Geimpfte, Genesene und Getestete):

Всеки, който не е напълно ваксиниран или преболедувал коронавирусната инфекция, трябва да представи негативен резултат от бърз антигенен тест (направен максимум 24 часа по-рано) или от PCR-тест (направен максимум 48 часа по-рано), за да посети лечебно заведение, дом за възрастни хора, заведение за обществено хранене на закрито, събития и фестивали, фризьорски салон и салон за красота. Правилото важи също за спортуване на закрито и за настаняване в хотели и къщи за гости.

Всяка федерална провинция може да предприема действия за затягане на мерките в зависимост от развитието на епидемиологичната ситуация.

Повече информация можете да намерите тук: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Germany.

Източник Ковид-19 Единен Информационен портал

Противоепидемични мерки действащи на територията на Германия
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)