Чехия

Във връзка с предприетите от Германия на 14 февруари 2021 г. противоепидемични мерки, включително по отношение граничния достъп на пътуващи от и през Чешката република, Ви уведомяваме за следната информация, съобщена от чешкото МВР:

Ограничена категория пътуващи имат достъп от Чешката република до Германия. Това е възможно напр. за служители на транспортни компании и за трансграничните работници, но не и за транзит към други държави. Същите трябва да представят негативен PCR/антигенен тест, направен не повече от 48 ч. преди встъпване. Негативен тест ще трябва да представят и гражданите, преминаващи транзитно през Чешката република, вкл. служителите на транспортни компании.

Условията за влизане в Чешката република също са адаптирани с цел избягване на задръствания на границите. Служителите в сферата на транспорта, целящи транзитно преминаване през Чешката република към Германия, трябва да представят PCR/антигенен тест, направен преди не повече от 36 ч. от влизане на чешка територия. Контролът на границите ще бъде засилен с оглед изпълняване на това изискване.

МВР на Чешката република призовава транспортните компании да организират преминаване през Чешката република към Германия само при крайна необходимост. Възможни са задръствания от двете страни на границата.

Също така, всички чуждестранни граждани се призовават да не избират Чешката република за свое транзитно трасе към Германия, доколкото не са включени в предвидените изключения за встъпване на германска територия.

Съветваме българските граждани, които пребивават на територията на Чешката република или възнамеряват да пътуват дотам в предстоящите дни, да се информират предварително за метеорологичната обстановка, както и да се съобразяват с препоръките на местните власти.

Източник МВнР

Ограничения за пътуващи от и през Чешката република към Германия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)