Франция

Поради значителното разпространение на френска територия на британския вариант на Ковид-19, се въвеждат нови вътрешни ограничителни мерки, а именно:
Считано от вечерта на 3 април т.г., в течение на 4 седмици (до 1 май), ограниченията, наложени на 20 март т.г. на 19 департамента, влизат в сила на цялата територия на страната. Ограниченията се отнасят до правото на придвижване на повече от 10 км от местоживеенето, което се доказва с документ. Въведени са и изключения от това правило.
Междуобластните пътувания в цялата страна се забраняват след 5 април т.г., освен ако не се налагат по императивни лични и професионални причини. От вечерта на 3 април т.г. навсякъде ще се прилагат правилата за затваряне на съответни магазини и обекти както в 19 департамента, въведени досега съответно след 18-ти и 24 март т.г.
Училищата, както и ясли, детски градини, прогимназии и гимназии ще бъдат затворени от 5 април т.г. за 3 седмици, като учениците ще провеждат занимания от къщи. От 12 април т.г. започва обща пролетна ваканция, а студентите ще могат, по желание, веднъж седмично да посещават учебните заведения.
Въпреки призивите на медицинската общност за целодневно удостоверение за нуждата от придвижване, остава в сила само това, което е за времето след запазващия се вечерен час от 19.00 ч. Правото на излизане остава неограничено до посочения вечерен час, но на разстояние до 10 км от дома.
Събиранията, особено масовите, са силно непрепоръчителни, а работата от разстояние се насърчава там, където е възможна.

Източник МВнР

Нови вътрешни ограничителни мерки във Франция в условията на Ковид-19
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)