Словакия

От 06:00 ч. на 17.02.2021 г., сряда, всички пътници, пристигащи в Словашката република, трябва да преминат 14-дневна карантина в домашна среда или в специално държавно заведение. Най-рано на осмия ден от влизането пътуващите могат да направят RT-PCR тест, като при отрицателен резултат, карантината се прекратява. Деца под 10-годишна възраст подлежат на тестване само при преценка на личния лекар, като тяхната изолация приключва едновременно с тази, на останалите членове на общото домакинство.

Всички лица, които влизат в Словакия, са длъжни да се регистрират при влизане по суша на адрес http://korona.gov.sk/ehranica, най-късно при самото влизане на територията на Словашката република, а при пристигане по въздух предварително да попълнят електронен формуляр на адрес https://www.mindop.sk/covid/.

От изискването за карантина са освободени пътуващите транзит, шофьорите на тежкотоварни камиони, екипажите на въздухоплавателни, железопътни, средства, кораби, автобусни шофьори и др.

Не подлежат на карантина и следните категории, които са длъжни при всяко влизане в Словакия да представят отрицателен резултат от антиген или RT-PCR тест не по-стар от 7 дни:

– Гранични работници, които работят в съседни държави, студенти, болногледачи, обработващи земя в съседна държава,  работещи в културния сектор, в средствата за масова информация и др.;

– Служителите от дипломатическите представителства и международните организации, ползващи се с дипломатически имунитет;

–  Определен кръг от спортисти, които се намират в тренировъчен процес или участват в професионални състезания и притежават съответно становище от Министерството на образованието, младежта и спорта на Словашката република.

Източник МВнР

Словакия въвежда задължителна карантина за всички влизащи в страната
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)