Полша

Считано от 30 март 2021 г., правителството на Полша въвежда нови карантинни мерки при пресичане границата на страната, а именно:
 
•    Пътуващите от страни от Шенгенското пространство подлежат на 10-дневна карантина, освен ако не представят отрицателен резултат от тест за коронавирус (PCR или антигенен), направен до 48 часа преди влизането в Полша.
Отпада прилаганото до този момент изключение за освобождаване от карантина, ако пътуването се извършва с личен транспорт.
•    Пътуващите от страни извън Шенген ще бъдат поставяни под карантина при влизане в страната, като наличието на отрицателен резултат от тест за коронавирус вече няма да бъде основание за освобождаване.

И двете категории пътници могат да бъдат освободени от карантина при представянето на отрицателен резултат от тест за коронавирус (PCR или антигенен), направен след влизане в Полша.

Властите предупреждават, че новите изисквания ще удължат процедурата за проверка по граничните пунктове на страната и призовават гражданите да проявяват разбиране и търпение.

Източник МВнР

Нови ограничителни мерки за пътуване до Полша в условията на Ковид-19
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)