Гърция

С решение на гръцкото правителство от 06.00 часа на 3 септември 2021 г. се въвежда следната промяна в режима за влизане в Гърция:
Граждани от всички националности, без изключение, пристигащи в Република Гърция от Република България, ще бъдат подлагани на задължителен PCR или Rapid тест при влизане на съответния граничен пункт, ако не притежават сертификат за ваксинация за коронавирус COVID-19, валиден четиринадесет (14) дни след завършването на ваксинацията или уверение за преболедуване, което да е издадено 30 дни след и до 180 дни от преболедуването. Тестът на съответния граничен пункт е безплатен.
При положителен резултат от теста, съответните лица ще бъдат поставяни под 10 дневна карантина. 
Придружителите на лица, диагностицирани с Ковид, имат възможност да се завърнат в държавата си на същия или на следващия ден, при условие че имат 2 отрицателни резултата  от направени PCR или rapid тестове в рамките на 24 часа и да носят през цялото време на завръщането им маска тип N 95.
За неспазване на карантината глобата е 5000 евро.

Горното се отнася и до граждани от всички националности, пристигащи в Република Гърция от Египет, Албания, Аржентина, Северна Македония, Бразилия, Грузия, Куба, Обединени Арабски Емирства, Индия, Китай, Либия, Мароко, Пакистан, Руската федерация и Турция.

Източник МВнР

Гърция въвежда допълнителен тест за коронавирус за всички, които не са ваксинирани и не са преболедували
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)