Канада

От 22.02.2021 г. пътуващите до Канада, освен представянето на задължителен отрицателен тест преди полета, ще подлежат на допълнителни задължителни молекулярни тестове, който ще се правят преди напускане на летището, на което са кацнали, и към края на 14-дневната карантина. Пътниците ще изчакват излизането на резултата от теста 3 дни в хотел, посочен от канадските власти (за който ще е необходима предварителна резервация), преди да изкарат остатъка от 14-дневната задължителна карантина в избрано от тях място (подадено чрез апликацията ArriveCAN преди качване на полета – https://play.google.com/store/apps/details?id=ca.gc.cbsa.coronavirus&hl=en_US&gl=US). Лицата ще могат да започнат предварителната резервация за специално определените за целта хотели от 18.02.2021 г. Хотелите ще бъдат разположени около четирите международни летища, които могат да приемат международни полети – Торонто, Монреал, Ванкувър и Калгари. Цените на хотелите ще бъдат различни, като ще включват престой, хотелски такси, храна и пътни разходи.

Детайли относно хотелите и резервациите се публикуват непрекъснато, като към момента нашите сънародници могат да получат актуална информация на следния адрес: https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/2019-novel-coronavirus-infection/latest-travel-health-advice/mandatory-hotel-stay-air-travellers/list-government-authorized-hotels-booking.html#a2.

За повече подробности препоръчваме пътуващите редовно да следят за актуална информация канадския правителствен сайт:
https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19.html.

Припомняме на нашите сънародници, че от 07.01.2021 г. задължително се изисква за всички лица, влизащи по въздух в Канада, и навършили 5-годишна възраст, представянето на отрицателен COVID-19 тест: PCR или LAMP. Антигенни тестове не се приемат. Тестът трябва да е направен не-повече от 72 часа преди полета, като той се представя на авиопревозвача.

Тестът не отменя задължителната 14-дневната карантина.

Освен това от 12:00 ч. на 18.03.2020 г. е в сила забрана за пътуване на чужди граждани до Канада, вкл. и граждани на Република България.
На 20.01.2021 г. ограничението за влизане на територията на Канада бе продължено до 21.04.2021 г.
Изключения се правят за определени категории лица като например:
– лица с постоянно пребиваване в Канада, членове на семействата на канадски граждани;
– акредитирани дипломатически представители в Канада и членовете на техните семейства;
– членове на самолетни екипажи;
– граждани на САЩ (пътуващи само по съществен повод и непроявяващи симптоми на COVID-19);
– пътници, преминаващи транзитно през Канада.
Пълен списък изключенията може да се намери на следния уеб адрес: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/coronavirus-covid19/travel-restrictions-exemptions.html#exemptions.

Източник МВнР

Канада въвежда изискване за допълнителни тестове за Covid-19 при пристигане в страната по въздушен път
Отбелязана с:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error

Харесахте ли блога ни? Моля, споделете с останалия свят :)